AKİT MENÜ

Teknoloji

Anakart satışlarında büyük düşüş!

Mobil sektörün gelişmesiyle masaüstü bilgisayarların yerini dizüstü bilgisayarlar aldı. Haliyle ana kart satışlarında da büyük düşüş yaşandı.

2016-01-25 10:38:34

Yıllar geçtikçe mobil sektör gelişti ve masaüstü bilgisayarlar önemini kaybetti. İnsanların büyük kasalar yerine küçük laptopları tercih etmesi, bilgisayar bileşenleri satışlarını da etkiledi.

Mobilleşmenin sonucunda oluşan bu etkiden en çok yara alan hiç kuşkusuz ki anakartlar oldu. Kullanıcılar artık, anakart üzerinde bir bilgisayar toplamak yerine laptop ve tablet gibi mobil çözümlere yönelmeyi tercih ediyor.

2015 yılına ait raporlara göre, anakart satışlarında geçtiğimiz yıla oranla %20'lik bir gerileme görülüyor. Geçtiğimiz yıl ortalama 64 milyon civarında olan anakart sevkiyatı, 2015 yılı itibariyle 54 milyon'a düşmüş durumda.

Uzmnaların gelecek yıllar için beyan ettikleri görüşler de pek iç açıcı değil. Bulunduğumuz 2016 yılı içerisinde de anakart satışlarında %15'lik bir küçülme bekleyen uzmanlar, anakartların artık önemini kaybettiğini düşünüyorlar.

Tabii ki bu mobilleşme sonucunda sadece anakartlar etkilenmedi. Ekran kartları, ses kartları gibi masaüstü bilgisayarlara yönelik bileşenler de yeni akımdan nasiplerini aldılar. (shiftdelete)

Yorumlara Git

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme