AKİT MENÜ

Gündem

‘Yalancı Zaman’dan ‘Yalan’ eki

Kasım ayından bu yana AK Parti Hükümeti’ne adeta savaş açan ve her geçen gün marjinalleşen Zaman gazetesi, şimdi de medyada kendileri hakkında çıkan ve hazmedemediği haberler hakkında 4 sayfalık ek çıkardı. Yıllarca “Gerçekler Zamanla anlaşılır” sloganını kullanan asparagasçı Zaman, Akit’in doğrularını ‘yalan’la te’vil etti!

2014-03-06 11:29:05

İSKENDER ÖZEL/İSTANBUL - Geçtiğimiz kasım ayından bu yana Müslüman halka ve AK Parti hükümetine karşı adeta savaş açan Fethullah Gülen Cemaati’nin Zaman gazetesi, şimdi de yalan haber yazmak için özel ek çıkardı. Her geçen gün marjinalleşen, marjinalleştikçe de çılgına dönen Cemaat’in yalan bülteni Zaman gazetesi, dün gazete içinde verdiği 4 sayfalık ekle, aralarında Akit’in de yer aldığı dürüst medyanın haberlerini ‘yalan’ olmakla suçlayıp, kendi yalanlarını sıraladı.

HERKES YANLIŞ, BİR CEMAAT MEDYASI DOĞRU!

Akit başta olmak üzere Sabah, Star, Yeni Şafak, Akşam gibi gazetelerdeki haberleri yalanlayan Ekrem Dumanlı’nın başında olduğu Zaman gazetesi, yalan haberlerinden dolayı özür dilemek yerine hatada ısrar yolunu seçti. Saplandığı bataklıkta debelenen Zaman gazetesinin bu yalanları, “Herkes yanlış, bir cemaat medyası mı doğru?” sorusunu gündeme getirdi.

İşte gerçekliğinden emin olunduktan sonra Akit’te yayınlanan ancak dünkü Zaman’ın yalanladığı haberlerin perde arkası…

ÖNCE MONTAJ, SONRA YALANDA ISRAR

Son günlerde balyalar halinde bedava dağıtılan Zaman gazetesinin en fazla rahatsız olduğu Akit haberi “İşte Montajın Belgesi” başlıklı haber oldu. Ses kayıtlarını açtığı twitter hesaplarından piyasaya süren paralel yapılanma, ustası olduğu sahtekârlığı elini yüzüne bulaştırmıştı. Konya’ya mitinge giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefon tapelerinde Ankara’da gösteren paralel yapı, Akit’in manşet haberinden bu duruma dikkat çekmesi üzerine panikledi. Ses kaydı görüntüsünde Erdoğan’ın, oğlu Bilal Erdoğan ile Ankara’dan yaptığı görüşmenin saati 15:39 şeklinde gösteriliyordu. Gülen Cemaati’nin Bugün TV’si ise aynı gün saat 15:15’teki VTR’nin KJ’sinde “Başbakan Konya’da” ifadesini kullanıyordu. Paralel yapılanma, hangi teknolojinin Erdoğan’ı 24 dakikada Konya’dan Ankara’ya götüreceğinin cevabını veremiyor.

SURİYELİLER “KİMSE YOK MU BİZE YARDIM YAPMADI” DİYOR

Zaman’ın yalan ekindeki haberde “Yalan 2: Kimse Yok Mu, Somali ve Suriye’ye yardım yapmadı” ifadesi kullanıldı. Sabah gazetesinde Şubat ayı başlarında yayınlanan haberde paralel yapılanmaya bağlı olarak çalışan ‘Kimse Yok Mu’ derneğinin Somali’de yardım yapmadığı belirtildi. Yine geçtiğimiz ay içerisinde Suriye’nin Türkiye sınırındaki Atme Kampı’na giden Akit muhabiri Fahrettin Dede’ye konuşan Atme Kampı sorumlusu Ali Mustafa Şihan, Milli İstihbarat Teşkilatı ve İHH’nın kendilerine sık sık yardımlar yaptığını söylemişti. Akit muhabirinin “Kimse Yok Mu Derneği buraya yardım getiriyor mu?” şeklindeki sorusuna Şihan, “Kimse Yok Mu Derneği’nin ismini ilk defa duyuyorum. Bize yardım getirmiyorlar” cevabını vermişti.

SUUDİ ARABİSTAN’DAKİ OKUL VE BEDDUA’DA KUŞKU YOK!

Takvim ve Akşam gazetelerinin yanı sıra gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın da yazdığı “Suudi Arabistan’daki Cemaat okulunda öğrencilere ettirilen beddua” haberi de Zaman’ın aslı olmayan yalanlamalarından payına düşeni aldı. Zaman’ın iddiasına göre; Suudi Arabistan’da Cemaat yok ki, o okulda beddua olsun!

Oysa işin aslı öyle değil. Karakaya’nın yazısında belirttiği unsurlar görünürde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Mekke’deki o okul hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerini gideriyordu.

Balya balya ücretsiz Zaman

HABER MERKEZİ - 17 Aralık komplosunun ardından yalan ve iftiralarla AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yayınlar yapan Zaman gazetesinin tirajının şişirme olduğu ortaya çıktı. Fethullah Gülen grubunun yayın organı Zaman gazetesinin tirajının yüksek gösterilmesi için İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde evlerin ve işyerlerinin önüne balya balya ücretsiz gazete bırakıldığı öğrenildi. Her gün kapılarının önüne bırakılan fitneci Zaman’ı istemeyen halkın dağıtımcılara tepki gösterdiği belirlendi. Dağıtımcıların ise tiraj düşmesin diye gazeteleri bu şekilde dağıttıkları öğrenildi. Bilindiği üzere okunmayan bu gazetelerin daha sonra hurdacılara gittiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı