AKİT MENÜ

Teknoloji

Suudi şirket, Apple'ı geçecek

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Suudi şirket Aramco, Apple’ı tahtından edecek gibi gözüküyor. İşte petrol devi ile ilgili sayısal bilgiler ve detaylar.

Dünyanın en büyük ham petrol üreticisi olan Aramco şirketinin halka arz edileceği bildirildi. Aramco CEO'su Halid el-Falih tarafından arz ile ilgili detaylar açıklandı. Falih’in açıklamalarına göre arz, ulusal ya da uluslararası olabilir. Şirketin ne kadarlık bir kısmının halka açık olacağı ise henüz belirtilmedi.

Aramco CEO’su Falih, Suudi Arabistan’ın petrol rezervlerinin arza dahil edilmeyeceğini, rezervler üzerinden gelir elde edilmesi üzerine çalıştıklarını belirtti. Halka arz edilecek olan Aramco’nun Apple’ı geride bırakması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Suudi Arabistan ekonomisi de bunu destekliyor.

İlk petrol kuyusunu 1935’te açan petrol şirketinin 265 milyar varil petrolü olduğu biliniyor. Bu sayı ABD’nin en büyük petrol şirketi Exxon mobile’ın potansiyelinden 10 kat daha fazla.

APPLE’I GERİDE BIRAKACAK

Aramco’nun 1 trilyon dolarlık piyasa değeriyle borsada işlem görmeye başlayacağı tahmin ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin yanında halka arzdan sonra Aramco’nun, piyasa değeri 560 milyar dolar olan Apple'ı da geçmesi bekleniyor. Apple, şu anda dünyanın piyasa değeri en yüksek olan şirketi. (shiftdelete)

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!