AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Aradıkları kahramanı 'Polat Alemdar'da buldular!

Türk dizilerinin Ortadoğu'daki etkisi üzerine tez hazırlayan Filistin asıllı Ürdünlü yazar İbrahim El-Amiri, "Mısır ve Suriye de çabaladı ama 'Polat Alemdar' gibi bir kahraman üretemedi" dedi.

2016-01-27 17:40:18

Filistin asıllı Ürdünlü yazar İbrahim El-Amiri, Ürdün Mute Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra, Yarmouk Üniversitesi'nde Bilgi ve İletişim Teknolojileri üzerine devam ettirdiği eğitimini, Ortadoğu Üniversitesi'nde "Türk Dizilerinde Kahramanlar" tezi ile tamamlamış Filistin asıllı bir yazar. Birçok akademik yayında imzası bulunan El-Amiri'nin, Ürdün'de dergi ve gazetelerde yayınladığı hikaye ve makalelerin yanı sıra, aynı zamanda "Birlik Gribi" adlı bir öykü kitabı da bulunuyor.

"Arap aleminin bugünkü en önemli kahramanlarından biri Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanı 'Polat Alemdar'. Sürekli zulme karşı çıkan ve siyonistlerle savaşan bir kahraman olarak görülüyor. Özellikle 'Kurtlar Vadisi Irak' filmi Arap aleminde büyük etki uyandırdı ve sürekli izleniyor."

Tezinde "kahramanlık meselesi" üzerine yoğunlaştığını söyleyen Al-Amiri, dizideki "Polat Alemdar"ın Ortadoğu'daki karşılığı üzerinde titizlikle durduğunu belirtti.

"Mısır ve Suriye kahraman üretemedi"

Al-Amiri, "Polat Alemdar"ın Ortadoğu'da "kahraman" olarak görülmesinden sonra Mısır ve Suriye'nin de benzer filmler çekmeye çalıştığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Mısır ve Suriye de çabaladı ama 'Polat Alemdar' gibi bir kahraman üretemedi."

Kaynak: AA

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe