AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye parlayan yıldız

İstanbul’da düzenlenen “Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye” panelinde konuşan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı McGraw, “Türkiye gerçekten de parlayan bir yıldız. Bu bölgede hep birtakım gerilimler var ama yine de siz toplumunuza nasıl bakacağınızı, onlarla nasıl ilgileneceğinizi, ülkenizi nasıl büyüteceğinizi ve halkınızı nasıl koruyacağınızı çok güzel bir şekilde gösteriyorsunuz” dedi.

2014-03-08 01:13:12

BABACAN SIRADIŞI BİR LİDER - Başbakan Yardımcı Ali Babacan’ın sıradışı bir lider olduğunu söyleyen McGraw, “Babacan, Meksika G-20’ye ev sahipliği yaparken ticaret gündemini ortaya atan ve bunu çok güçlü bir şekilde savunan en önemli liderlerden biriydi. İşte böyle liderlere güvenmeliyiz” dedi.

HALİL CÖMERT / İSTANBUL

Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye paneli; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye ev sahipliğinde dün İstanbul’da yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın açılış oturumuna katıldığı panelde konuşan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve McGraw Hill Financial Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Harold McGraw, Türkiye’yi “parlayan bir yıldız” olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin büyüme hikâyesinin, birçok alanda sağladığı liderlik ve rol sayesinde, dünyanın geri kalanı tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Harold McGraw, Türkiye’nin dünyada ve bölgesindeki önemine dikkati çekti ve şu değerlendirmede bulundu:

TÜRKİYE POZİTİF GELİŞMELERE GEBE

“Türkiye gerçekten de parlayan bir yıldız. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın tam ortasında bir yerdesiniz. Bu bölgede hep birtakım gerilimler var ama yine de siz toplumunuza nasıl bakacağınızı, onlarla nasıl ilgileneceğinizi, ülkenizi nasıl büyüteceğinizi ve halkınızı nasıl koruyacağınızı çok güzel bir şekilde gösteriyorsunuz. Öyle bir örnek ki bu, gerçekten dünyanın geri kalanı çok büyük bir dikkatle sizi takip ediyor.”

Panelin ardından soruları cevaplayan Harold McGraw, gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye’nin konumuna ilişkin şunları söyledi:

“Mali kriz gelişmiş ülkeler arasında sarsıcı olurken, gelişmekte olan ülkelerin ön plana çıkmasına katkıda bulundu. Türkiye bu konuda muhteşem bir örnektir. Diğer gelişmekte olan piyasalara kıyasla Türkiye çok ileri bir düzeyde. Türkiye, büyümeyi sürdürüyor ve burada olup bitenden heyecanlanmamak elde değil. Yalnızca bulunduğunuz coğrafya içinde değil, sizler büyüyorsunuz kalkınıyorsunuz. AB’nin son iki ayda Türkiye’ye gösterdiği ilgi bile bunun işaretidir. O yüzden Türkiye çok pozitif gelişmelere gebe.”

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı