AKİT MENÜ

Gündem

HODRİ MEYDAN

İstanbul’da çeşitli programlara katılan Başbakan Erdoğan, hem Paralel Yapı’ya hem de işbirlikçilerine sandığı adres gösterdi. Kendisine ‘diktatör’ diyenlere sert çıkan Erdoğan, “Hodri meydan... 22 gün sonra seçim var, buyurun indirin o diktatörü” dedi.

2014-03-08 23:44:02

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle dün Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Kadın ve Demokrasi Buluşması”na katıldı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, son 2 yıl içinde Türkiye’de 509 bin 516 kişinin telefonlarının dinlendiğini söyledi. Erdoğan; “Düşünebiliyor musunuz? Bunların ne kadarının hukuki dinlendiği, ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. İşte bu paraleller, bu hainler kayıtları sildikleri için izleri yok. İzleri yok ettikleri için de skandalın boyutları şimdilik tam bilinmiyor” dedi. “Fakat peşindeyiz, kovalıyoruz, milletvekillerini, bakanları dinleyenler, genel başkanları dinleyenler, partilerin genel merkezlerini dinleyenlerin yapmayacağı hiçbir şey yok” diyen Erdoğan, “Artık bu kayıtları dinleyenlerin dönemi 30 Mart akşamı farklı bir şekilde inşallah sona erecek. 77 milyona sesleniyorum. Bu dinlemelere karşı öyle bir tavır koyun ki, kaset siyaseti yapan siyasetçiler 30 Mart’ta rezil olsunlar. Gelişmiş demokrasilerde bunlara müsaade edilmez” diye konuştu.

“BU ÜLKEYİ ARTIK HOLDİNG PATRONLARI YÖNETMİYOR”

İngiltere’de bazı gazetecilerin dinleme yaptıklarını ve bunu da yayınladıklarını hatırlatan Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Hukuk karşısında hepsi bunun hesabını verdiler. Amerika’da ulusal güvenliği tehdit edecek yayınlar yapanlar, mesajlar atanlar, devlet sırlarını açıklayanlar bunun hesabını ağır verdiler. Çünkü bu casusluktur ve bu casusluğun hesabı çok ağırdır. Hiç merak etmeyin Türkiye’de de bunun hesabı sorulacaktır.” Ülkemizi artık holding patronlarının yönetmediğini, Pensilvanya’daki çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitnecilerin de yönetmediğini kaydeden Erdoğan, kapılara bazı ablaların gelebileceğini söyleyerek; “Bizim ablalarımız onlara gereken cevabı verecektir, ben buna inanıyorum” dedi. “Yurtlarda, evlerde kızlarımıza gece beddua seansları yaptırıyorlar. Şahsıma, eşime, kızlarıma beddualar ettiriyorlar. Bazı illerde kızlarımız yanımıza geliyor. ‘Bizi bu beddualara katılmadığımız için yurttan atıyorlar’ diyorlar. Ben de onlara şunu söyledim, asla mahzun olmayın, asla üzülmeyin. Hanginizi atıyorlarsa hemen bize müracaat edin, Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarına sizi yerleştireceğiz” diyen Erdoğan; “Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli! Ben diktatör olacağım, siz bana bu şekilde hakaret edeceksiniz, mümkün mü? Diktatörün olduğu yerde böyle konuşabilir misiniz?” diye sordu.

"BUNLAR MAALESEF, PENSİLVANYA'YI DA YANLARINA ALDILAR"

Muhalefete ‘hodri meydan’ diyen Erdoğan, “Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü. Bakın ben ne diyorum? Diyorum ki, ‘Eğer bu seçimde AK Parti birinci olarak çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım’ diyorum” şeklinde konuştu. Gündemlerinde 30 Mart’ın olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan; “Bunlar maalesef, Pensilvanya’yı da yanlarına aldılar, yandaş basın, seçim görmüyor, 30 Mart’ı görmüyor. Diktatörlükten, tek adamlıktan bahsediyorlar” dedi. “Türkiye’nin 81 vilayetinde tarlalarda, atölyelerde, fabrikalarda, hastanelerde, okullarda, kamu ve özel sektörde evlerinde çalışan kadınlara, emeklerinden dolayı şahsım, ülkem ve aziz milletim adına teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan sözlerinin devamında Kadınlar Günü sebebiyle şunları söyledi: “Şehide Esma’nın şahsında Mısır’ın tüm şehit kadınlarını rahmetle yad ediyorum. Mısır’ın yürekli kadınlarını gönülden selamlıyorum, Suriye’deki şehide hanımları yürekten kutluyorum.”

“ANNELERE OLAN SEVGİM ÇOK FAZLADIR”

“Her zaman her yerde söylüyorum; gerçekten benim birinci derecede kadınımızın irtifa noktası olarak gördüğüm anneliktir. Onun için annelere olan sevgim bu noktada çok çok fazla, aşırı ve kadına olan saygım birinci derecede oradan geliyor” diyen Erdoğan, “67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı kaçırmak, gasp etmek isteyenler var. 67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı ortadan kaldırmak isteyenler var. Dün olduğu gibi sandıktan umudunu kesip, sandık dışı yollara tevessül edenler var. İşte bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına inancım var” dedi. “Unutmayın, merhum Menderes’e ne yaptılarsa bugün de bize aynısını yapmak istiyorlar. Açık söylüyorum, beyhude çaba içindeler. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün bu millet Menderes’i kalbine gömdü, Menderes’i başının tacı yaptı, bu millet bir kez daha sandığı vermez, iradesini çaldırmaz. Bir kez daha asla Başbakanı’nı, bakanlarını, belediye başkanlarını sahipsiz bırakmaz. O gün zorbalıkla, silahla, hapisle, sıkıyönetimle milleti sindirdiler. Ama bugün bu millet, demokrasiden, milli iradeden, büyük Türkiye hedeflerinden asla taviz vermez. İhaneti asla ve asla cevapsız bırakmaz” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Anadolu’da, Trakya’da millet hükümetine partisine, başbakanına sahip çıkıyor. Tüm Türkiye’de aziz millet, iradesine, demokrasiye, istikbaline sahip çıkıyor. Gittiğimiz her şehirde adeta tarih yazılıyor.”

“3. HAVALİMANI’NIN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

“Kim ne derse desin, biz orada (Üçüncü Havalimanı) temelimizi inşallah Nisan’ın sonu, Mayıs’ın ilk haftasında, coşkuyla, gururla gideceğiz, atacağız. Kimse de onun önünü kesemez” diyen Erdoğan; “Dünya (Türkiye’nin yatırımlarını) konuşuyor ama ‘paralel yargı’ engellemeyi konuşuyor. Engelleyemeyecekler. Hiç endişe etmeyin engelleyemeyecekler, bunlar yapılacak” diye konuştu. “İstanbul’un belediye başkan adayı olan malum zat, (Taksim-Yenikapı Metrosu Geçiş Köprüsü) ‘İstanbul’un silüetini bu bozuyor’ diyor. Şimdi buna sormak lazım; ‘silüet nedir?’ diye. İnanın, herhalde bir takım elbise zanneder” diyen Erdoğan, “İstanbul’da susuzluğu hatırlıyorsunuz değil mi? Çöp dağlarını hatırlıyorsunuz değil mi? Hava kirliliğini hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi bunlar var mı? Niye yok? CHP yok da onun için yok” şeklinde konuştu.

MAHALLE BAŞKANLARI İLE 1 SAAT GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan dün ayrıca, partisinin İstanbul Mahalle Başkanları Toplantısı’na katıldı. Başbakan Erdoğan, 1453 Topkapı Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda yaklaşık bir saat kaldı.

GİRESUNLULAR GECESİNE KATILDI

Erdoğan ayrıca, “Giresunlular Bağcılar’da Buluşuyor” gecesine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, ülkeye milllete karşı sergilenen ihaneti anlatan Erdoğan, “En güzel cevabı 30 Mart’ta sizler vereceksiniz” dedi.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı