AKİT MENÜ

Gündem

TÜBİTAK'taki paralel ahtapot deşifre oluyor

Başbakanlık Teftiş Kurulu TÜBİTAK'a üç ayaklı soruşturma başlattı. Buna göre personel alımları, projelerin hangi firmalara nasıl verildiği ve kriptolu telefonların şifrelerinin kırılmasıyla ilgili soruşturma derinleşecek

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devletin zirvesinin kullandığı ve sır niteliğinde konuşmaların yapıldığı kriptolu telefonların da dinlendiğini açıklamasının ardından, Başbakanlık Teftiş Kurulu TÜBİTAK'la ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmayı Başbakanlık Teftiş Kurulu yaparken, soruşturma sonucunda dava açılabileceği öğrenildi. İşte o soruşturmanın çerçevesi:

PERSONEL ALIMLARI: TÜBİTAK'ta 4 yıl içinde 600 kişi işten çıkartılıp 2 bin 200 yeni eleman alındı. Tüm bu işten çıkarmalarla ilgili detaylı inceleme yapılacak. Özellikle yerli yazılım konusunda büyük umut vaat eden PARDUS projesi çalışanlarının 2011 yılında neden dağıtıldığı da bu incelemeler neticesinde ortaya çıkacak.

PROJE ORTAKLARI: Teftiş Kurulu soruşturmasında diğer ayak, hangi firmaların TÜBİTAK'tan nasıl proje ya da altyapı hizmeti aldığı olacak. Daha önce İnforcept Networks ile Endersys firması TÜBİTAK'la ilişkileri kapsamında gündeme gelmişti.

KRİPTOLARI KİM KIRDI?: Kripto şifrelerinin nasıl kırıldığı incelenecek. 82 adet olduğu belirtilen telefonlardan birinin ele geçirilip şifresinin kırılma ihtimali veya şifrenin doğrudan TÜBİTAK'taki paralel mühendisler tarafından ele geçirilip geçirilmediği araştırılacak.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı