AKİT MENÜ

Teknoloji

Evinizde olmasını isteyeceğiniz akıllı ayna

Canı sıkılınca akıllı ayna yapan adam. işte Google'da yazılım mühendisi olmak böyle bir şey.

Gelişen teknoloji sektörünün en büyük özelliklerinden biri de aklınıza gelebilecek hemen hemen bütün eşyaların bir şekilde ''akıllı'' sıfatını alıyor oluşu. Bu eşyalar aynalar da katılmış durumda. Tabii ''akıllı ayna'' olarak adlandırdığımız ürünler henüz yolun oldukça başında. Hatta elle tutulur prototipler bile yok denecek kadar az.

Fakat Google bünyesinde çalışan yazılım mühendislerinden Max Braun tarafından geliştirilen akıllı ayna, teknoloji seven herkesin evinde görmek, kullanmak isteyeceği cinsten.

Android işletim sisteminden faydalanan Braun, hava durumu ve gündem haberlerini sunan bazı uygulamaları kaynak alarak akıllı aynasına yerleştirmiş. Sistemin hala geliştirilme aşamasında olduğunu söyleyen Braun, Google Now sistemini de ayna ile uyumlu hale getirmeyi amaçlamakta.

Tabii Braun'nın bu aynayı yapmadaki amacı sadece hobi diyebiliriz. Yani ortada bir ''seri üretime geçecek'' ya da ''şu fiyatla gelecek'' durumu söz konusu değil. Fakat aynayı gören kişilerin çoğunluğunun yorumu aynı; bu ürünü hayata geçir Google!

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti