AKİT MENÜ

Teknoloji

HTC adım adım eriyor

HTC’nin açıkladığı finansal raporlar, şirketin başının çok ciddi şekilde belada olduğunu gösteriyor.

HTC hakkında son aylarda hiç hayırlı bir haber paylaşmadım farkındayım, fakat bu sefer kara haberi şirketin kendisi verdi. Hem rakipleriyle hem de düşen akıllı telefon satışlarıyla mücadele eden HTC, işlerin hiçte yolunda gitmediğini gösteren bir rapor yayımladı. Rapora göre HTC, 2015 yılının son çeyreğini 101 milyon dolar net zararla tamamladı. Aslında 2. ve 3. çeyreklere oranla yine bir iyileşme olduğunu söyleyebiliriz (2. çeyrekte 252 milyon dolar, 3. çeyrekte ise 139 milyon dolar kayıp yaşanmıştı), fakat sorunun kökenine baktığımızda gerçek olan şu ki HTC, adım adım değerini yitiriyor.

Yine de yaşananlara çok kötümser bakmayan HTC, A9 modelinin Asya, ABD ve Avrupa pazarındaki satışlarının fena gitmediğini belirtti. HTC’nin Başkanı ve CEO’su Cher Wang, şirketin kazanç raporunu şu şekilde yorumladı:

''Tasarımın gücü, mühendislik ve üretim mükemmeliği, sanal gerçekliğe evrimimiz ve buna bağlı cihazların bizi her sektörde inovasyon lideri konumuna getirdi. Biz tüm ürün gruplarında tüketicilerime verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz konusunda tamamen eminiz.''

HTC için 2016 yılı, şirketin sanal gerçeklik platformu Vive sayesinde biraz daha hareketli geçebilir. Zaten geçmesi de gerekiyor, yoksa her geçen saniye HTC’nin aleyhine işleyecek.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti