AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook mesajları nasıl şifrelenir?

Sosyal medya üzerinde yaptığınız konuşmaların başkası tarafından okunmasını istemiyorsanız, bu yeni eklenti ile Facebook mesajlarınızı şifreleyebilirsiniz.

2019-02-01 09:05:06

Sosyal ağlar denilince akıllara ilk gelen sitelerden birisi olan Facebook, dünya çapındaki 1 Milyardan fazla aktif kullanıcısıyla oldukça popüler.

Facebook üzerinde hepimiz arkadaşlarımızla konuşuyoruz fakat bazen üçüncü bir şahsın görmemesini istediği önemli bilgileri de sosyal medya üzerinden vermek durumunda kalabiliyoruz.

Yakın bir arkadaşınızla paylaştığınız kredi kartı bilgileriniz veya kazandığınız bir yarışma sonucu yetkililerle paylaştığınız adresiniz gibi onlarca örnek günlük hayatımızda karşımıza çıkabiliyor.

İngiltereli bir geliştirici tarafından geliştirilmiş olan Crypter isimli eklenti ile Facebook mesajlarınızı bir şifre ile şifreleyebiliyorsunuz.

Kullanımı ise oldukça basit. Bir ana şifre belirliyorsunuz ve mesajlarınızı tıklayarak şifreleyebiliyorsunuz. Şifreyi çözmek için ise ana şifrenizi kullanıyorsunuz.

Belirlediğiniz ana şifreyi bilmeyen kişi mesajlarınıza kesinlikle ulaşamıyor. AES algoritması ile şifrelenen mesajlarınızın kırılması için ise süper bilgisayarlara ihtiyaç var.

Eklenti şimdilik sadece Firefox ve Chrome için mevcut durumda. Fakat yakın zaman diğer tarayıcılara da desteğin geleceğine de kesin gözüyle bakılıyor.

Ayrıca geliştirici yaptığı duyuruda mobil uygulamanın da geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti.

Crypter Chrome eklentisi için buraya, Firefox eklentisi için buraya tıklayınız.

 

(shiftdelete)

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti