AKİT MENÜ

Ekonomi

‘Tehlike’ testini artık TSE gerçekleştirecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tehlikeli yüklerin kara, deniz ve hava yoluyla taşınmasında kullanılan basınçlı kapların, tehlikeli madde taşıyan kapların, ambalajların, testlerinin standardizasyonunda yetkinliğin Türk Standar

2013-03-06 21:02:56

ANKARA - Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile iki bakanlık arasındaki “Tehlikeli Maddelerin Taşınmasında Kullanılan Ambalaj, Kap ve Tankların Test, Sertifikalandırma ve Muayenelerinin Yapılması Hususunda Yetki Devri Protokolünün” imza törenine katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, önemli bir işbirliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtulduğunu vurguladı. Yıldırım, tehlikeli yüklerin kara, deniz ve hava yoluyla taşınmasında kullanılan basınçlı kapların, tehlikeli madde taşıyan kapların, ambalajların, testlerinin standardizasyonunda yetkinliğin Türk Standartları Enstitüsü’nün eline geçtiğini kaydetti.
Başkalarının mukayeseli üstünlük alanının ortadan kaldırıldığını belirten Yıldırım, “Kendi kaynaklarımızla, insan kaynağınızla, kendi yetkinliğimizle ‘bu işi biz yaparız’ diyoruz. Böylece zaman tasarrufu sağlıyoruz, maliyetlerimizde ciddi iyileşme sağlıyoruz” diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, belgelendirme ve stan dardizasyon alanında Türkiye’nin kurumları ve şirketlerinin de olması gerektiğini belirterek, “Bizim buradaki niyetimiz, (her şeyi TSE yapsın) değil. TSE’nin yetkinlik kazandığı alanlarda, önümüzdeki süreçte bir kısmını piyasaya devredelim. Yeni şirketlerimiz doğsun, belgelendirme, standardizasyon konularında bizim de şirketlerimiz doğsun, büyüsünler, gelişsinler. Hem bu ülkede hem başka ülkelerde işler yapsınlar” dedi.
ÇOK BÜYÜK
PARA KAZANIYORLAR
Bakan Ergün, tehlikeli maddelerin taşınması konusunda birçok önemli detay bulunduğunu, bunların ölçümünün de diğer unsurlar kadar önem taşıdığını vurguladı. Tehlikeli maddelerin taşınması konusundaki malzemelerin test edilmesi için yurt dışından hizmet alındığını anlatan Ergün, “O adam da bizden canının istediği kadar para istiyor. Yaptığın işi test edemiyorsan bu nasıl iş değil mi? Kendi ülkende yaptığın bir işi test edemiyorsun, el alem doğrulayacak senin yaptığın işi, ‘aferin doğru yapmışsın’ diyecek. Bizim kendi kurumlarımız var, onlar desinler ki; ‘bu iş doğru olmuş ya da bu iş yanlış olmuş, şöyle yap’. Bir şey tam yapıyorsak, yaptığımız işin doğrulamasını da kendimiz yaptığımız zaman tam yapmış oluruz” diye konuştu.
 

Yorumlara Git

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…

Karadeniz'in fındığı bakın kimleri zengin ediyor! Çıldırmamak elde değil