AKİT MENÜ

Teknoloji

İstanbul Boğazı'nda Drone'lar ile denetim dönemi başlıyor

İstanbul Boğazı'nı kirleten gemilerin yeni korkulu rüyası; drone'lar.

Her ne kadar sorumsuz insanlar tarafından her geçen gün tahrip edilse ya da bazı çıkarcılar yüzünden sahip olduğu silüet bozulsa da İstanbul Boğazı hala eşsiz bir yer konumunda. Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bu eşsiz yeri korumak adına teknolojinin son dönemlerdeki altın çocuğu konumunda olan drone'ları kullanacak.

3 denetim gemisi ile 24 saat çalışan ekipler; evsel atık, kimyasallar ya da benzeri şeylerin denizi kirletmemesi için özenle çalışarak gerekli idari yaptırımı uyguluyor. 2015 yılı itibariyle 90'a yakın gemiye cezai yaptırım uygulayan ekipler, 2 milyon 814 bin lira tutarında da ceza kesmiş durumda.

Denetim ekipleri sürekli olarak boğazda gezerek kirlilik tespiti yapmakta. Herhangi bir kirlilik tespit edildiği zaman ise ekipler bunu fotoğraf ve video ile kayıt altına alıyor, ardından da toplanan numuneler inceleniyor. Standart değerin üstündeki numunelere sahip olan gemilere çeşitli kriterler dolayında ceza kesiliyor.

Önümüzdeki ay ise denetim ekipleri, yanlarına sağlam yardımcılar alarak bu işe devam edecek. Yıllık 55 bine yakın geminin geçtiği İstanbul Boğazı'nda artık denetim ekiplerine multikopterler ve drone'lar da eşlik edecek. Bu sayede aynı anda ekipler pek çok yeri hızlı bir şekilde denetleyecek, böylece denizi kirleten gemilere karşı alınan önlemler çok daha sıkı tutulmuş olacak.

Hemen hemen her sektöre bir şekilde adım atmayı başaran ve inanılmaz işler yapmada kullanılan drone'ları Mart ayından itibaren boğazda gördüğünüzde şaşırmayın deriz.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!