AKİT MENÜ

Ekonomi

Kral, Türk girişimcileri çağırdı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, tüm dünyanın ekonomik krizden etkilendiğini belirterek, “Körfez yatırımcıları Ürdün’e dönmek istiyorlar.

2013-03-06 21:03:30

ANKARA - Türk yatırımcılara da ‘Gelin, Ürdün’e bakın’ davetini yapıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Kral Abdullah, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organizasyonunda düzenlenen Türkiye-Ürdün Ekonomik İşbirliği Toplantısı’na katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Kral Abdullah, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başta inşaat olmak üzere Türk girişimcilerin Ürdün’de yaptığı işlerin yüksek kalitesini görüyorum” diye konuştu. Türkiye ile Ürdün arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın ardından ticaret hacminin 3 kat arttığına işaret eden Abdullah, Arap Baharı’ndan herkesin etkilendiğini ve yatırımcıların büyük bedel ödediklerini söyledi. Ürdün’de pek çok alanda yatırım fırsatları bulunduğunu belirten Kral Abdullah, Türk yatırımcılarla ortaklık kurmak istediklerini ifade etti.
İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Ürdün’ün Ortadoğu’daki stratejik konumunun bu ülkeye önemli faydalar sağladığını kaydeden Abdullah, “Ürdün, Türkiye ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çok istekli. Serbest Ticaret Anlaşması, ilişkilerin gelişmesinde kilit nokta olmaya devam ediyor. Türk dostlarımızdan Ürdün’e gelerek yatırım fırsatlarını değerlendirmelerini istiyorum. Ayrıca Türk girişimciler serbest ticaret anlaşmasını kullanarak yeni pazarlara da girebilirler” diye konuştu.
Ürdün’de siyasi açıdan da yeni bir dönem başladığını dile getiren Abdullah, siyasi reformları yeni bir aşamaya getirdiklerini vurguladı.
Körfez yatırımlarının Ürdün’e dönmeye başladığına işaret eden Kral Abdullah, “Tüm dünya ekonomik krizden etkilendi. Körfez yatırımcıları Ürdün’e dönmek istiyorlar. Türk yatırımcılara da ‘Gelin, Ürdün’e bakın’ davetini yapıyorum” dedi.

Yorumlara Git

Herkese geçmiş olsun! Marketlerde kapış kapış giden o ürüne deli zam geliyor

‘Togg yok’ yalanı boşa çıktı! İşte Jandarma ve emniyete teslim edilen Togg sayısı

Acun Ilıcalı'nın avuntusu çileden çıkardı

TF-2000 Hava Savunma Muhribinin inşası başlıyor!

Anket herkesi şaşırttı: Türk halkı en çok ve az kime güveniyor!