AKİT MENÜ

Teknoloji

Gökyüzüne Bursa imzası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

2016-02-06 06:26:24

HASAN ÖZAN / BURSA - Bursa sanayiinin öncü kuruluşlarından Gökçen ailesine bağlı B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı. Almanya’da yapılan imza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 adet uçak siparişi vererek, üretim için önemli ve anlamlı bir destek vermiş oldu. Başkan Altepe, “B Plas ve Gökçen ailesine çok teşekkür ediyorum. Bursa’da havacılık yeniden canlanacak. Başta eğitim birimleri olmak üzere hızlı şekilde Bursa’nın havacılık üssü olması için tüm gayreti göstereceğiz” dedi. B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen, “Havacılık sektöründe Bursa’dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz.  İtalyanca kartal anlamına gelen AQUILA artık Türk kartalı. Bursamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yerli tramvayın ardından yine Türkiye’de bir ilk olan yerli uçak üretimi için ilk önemli adımı attıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Bilim ve Teknoloji Merkezi Uzay Havacılık Birimi, Uludağ Üniversitesi Havacılık Fakültesi’nin kurulması için tüm yatırımları gerçekleştirmiştik. Şimdi bu sektöre girmek ve imalatını yapmak kalmıştı. 1.5 yıl süren araştırmalarımız sonucunda artık uçak üretimi başlıyor. İlk yerli uçakları üreten şehir Bursa olacak. B Plas ve Gökçen ailesine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman en büyük destekçileri olacağız. Bursa’da havacılık yeniden canlanacak. Başta eğitim birimleri olmak üzere hızlı şekilde Bursa’nın havacılık üssü olması için tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!