AKİT MENÜ

Gündem

‘IMF’ye borç verir duruma geldik’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Merkez Bankası’nın kasasını doldurduk, IMF bile hayret etti. ‘Dünyada kriz var bize 5 milyar dolar borç verin’ dediler. 70 sente muhtaç Türkiye’den IMF’ye 5 milyar dolar verir hale geldik’’ dedi

2014-03-13 09:40:30

BALIKESİR - . Eroğlu, AK Parti Manyas İlçe Teşkilatınca Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen seçim toplantısında, Balıkesir’e eli boş gelmediklerini, müjdelerle geldiklerini belirterek, daha önce verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, yatırımların tamamlandığını söyledi. Yeni temeller atacaklarını, Balıkesir’de tarım anlamında sulanmadık toprak bırakmayacaklarını ifade eden Eroğlu, Balıkesir’e yine heybesi dolu geldiğini anlattı. Geçen yılın ağustos ayının sonunda geldiğinde 36 müjde verdiğini anımsatan Eroğlu, “Bu gelişte 9 müjde daha veriyoruz. 8 ayda 45 müjdeyle Balıkesir’e geldik. Bunların toplam yatırım maliyeti 562 milyon lira” diye konuştu.

Eroğlu, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin, DSİ ile 3,5 yılda sadece 9 tesis açtığını dile getirerek, şöyle devam etti: “Yılda 3 tesis açılabilmiş. Aynı kurum... ‘At binicisine göre kişner’ diye söz var. Biz yılda 350-400 tesis açıyoruz. Temel atarken açılış tarihi, saatini veriyoruz. Dere ıslahı 25, göletler 30 ve barajlar 41 yıldan önce bitmiyordu. Bizler çok iyi çalışarak müteahhitlerin parasını vererek, zamanla yarışıyoruz. ”

“MEB’NİN KASASINI DOLDURDUK”

Türkiye’nin IMF olmadan yoluna devam ettiğini belirten Eroğlu, 23,5 milyar dolar borcu ödediklerini, üzerine 5 milyar dolar borç verdiklerini söyledi.  Eroğlu, “Devletin millete borcu olmaz. Büyük devlete bu yakışmaz. Bizden önce kaç banka battı, 22 banka. Bu bankalara vatandaşın yatırdığı paralar ne oldu? Biz Merkez Bankası’nın kasasını doldurduk, IMF bile hayret etti. ‘Dünyada kriz var bize 5 milyar dolar borç verin’ dediler. 70 sente muhtaç Türkiye’den IMF’ye 5 milyar dolar verir hale geldik. Meydanlarda konuşuyorlar. Bunların meydanlarda konuşma hakkı yok. 8 liraya satılan ilacı geçmişte 48 milyona, 9 milyona satılan antibiyotiği 63 milyona nasıl sattın? İlaç soygunu, banka hortumlamalar. Bunların geçmişini çok iyi bilirim” diye konuştu.

EROĞLU İZMİR’E 640 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir’de 640 milyon liralık 14 tesisin temelini atacak, 7 tesisi açacak ve 14 projenin tanıtımını yapacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma günü İzmir’in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde  temel atma ve açılış törenlerine katılacak Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 271 milyon liraya mal olan 14 tesisin temelini atacak, 7 tesisi de hizmete alacak. Eroğlu, ayrıca İzmirlilere yaklaşık 368 milyon liralık 14 yeni projenin de müjdesini verecek.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı