AKİT MENÜ

Gündem

Mart martlığını gösterdi

Kurak geçen şubat ayından sonra mart ayının ortalarında yurdun büyük bölümünü esir alan kar yağışı, tarım alanları ve kayak merkezlerinde yüzleri güldürürken ulaşımda ciddi sıkıntılar oluşturuyor.

2014-03-14 03:03:21

İç ve Güneydoğu Anadolu’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava nedeniyle çiçek açan erik, kayısı, şeftali ve badem ağaçları karla kaplandı.  Kayseri-Kırşehir-Ankara karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İŞLETMECİLER SEVİNDİ

Şanlıurfa Siverek ilçesinde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle özellikle yüksek kesimler beyaza bürünürken, Karacadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çoğu sürücü zor anlar yaşadı.

Diğer yandan Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya’da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, işletmecileri sevindirdi. Kartalkaya’da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı tatilciler, araçlarına zincir taktı, kayarak yoldan çıkan araçlar ise traktörlerin yardımıyla kurtarıldı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı