AKİT MENÜ

Ekonomi

17 Aralık milli iradeye yapılmış bir darbedir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık sürecini milli iradeye yapılmış çirkin bir tezgah olarak nitelendirdi. Şimşek, burada şantaj var, menfaat var. Bu, Türkiye’nin istikrarına yönelik oldukça çirkin bir tezgahtır. Bu gelişmeler, Türkiye’nin hem güvenliğini hem itibarını hem de menfaatlerini zedeleme noktasında çok büyük bir tehdittir. Bunları kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

2014-03-14 03:02:15

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "17 Aralık Türkiye'nin itibarına ama aynı zamanda milli iradeye, istikrarına çok ciddi bir meydan okuma, bir tezgah, bir darbedir" dedi.

Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Batman'da gerçekleştirilen program, Türkiye genelinde 50 yerel radyo ve 50 yerel televizyon kanalından da canlı yayınlandı. Şimşek, özellikle son dönemde yaşanan gerilimlerin ardından, herkesin hoşgörülü olması gerektiğini vurgulayarak, halkı hoşgörüye davet eden, buna destek verenlere teşekkür etti.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a ilişkin soru üzerine Şimşek, "Bir kere, her şeyin başında Allah rahmet eylesin. Ben, ilk günden de mesajımı yayımladım. Ailesine de sabırlar diliyorum. Bizim için de ülke için de bir trajedi. Bizim için her çan önemli" diye konuştu.

Son dönemdeki eylemlere değinen Şimşek, her vatandaşın hukuk içinde gösteri yapmaya hakkı olduğuna ancak bunu yaparken kamu düzenine, kanunlara ve başkalarının haklarına saygı gösterilmesi gerektiğine dikkati çekti.

ÇİRKİN BİR TEZGÂH

Maliye Bakanı Şimşek, "17 Aralık süreci, mali açıdan adeta bir deprem etkisi meydana getirdi diyebilir miyiz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:
"17 Aralık, Türkiye'nin itibarına ama aynı zamanda milli iradeye, istikrarına çok ciddi bir meydan okuma, bir tezgah, bir darbedir. Ne derseniz diyin ama çok ciddi. Eğer mesele yolsuzlukla mücadeleyse, burada en ön saflarda bizleri bulursunuz, ben olurum. Bu ülkenin eksiklikleri var, biz mükemmel değiliz ama kat ettiğimiz de çok yol var. Buradaki esas mesele yolsuzlukla mücadele olsaydı, bunca zamandır legal ve illegal şekilde binlerce insan takip edilmiş. Aslında hukuken telefon dinlemesi mümkün olmayan birçok kişi dinlenmiş. Yani diyelim ki bu kadar bilgi, belge var, niye suç üstü yapmadınız? Niye beklediniz, beklediniz de bu dershane meselesine ilişkin adım atılması kararlaştırıldıktan sonra yaptınız. Burada şantaj var, menfaat var. Bu, Türkiye'nin istikrarına yönelik oldukça çirkin bir tezgahtır. Bu gelişmeler, Türkiye'nin hem güvenliğini hem itibarını hem de menfaatlerini zedeleme noktasında çok büyük bir tehdittir. Bunları kabul etmemiz mümkün değil."

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı