AKİT MENÜ

Gündem

ASIL KATİL BUNLAR

Berkin’i istismar eden caniler; yaktılar, yıktılar, Burak Can’ı da katlettiler...

2014-03-14 03:05:56

Gezi olayları sırasında darbe aldığı iddia edilen Berkin Elvan’ın ölümünü bahane eden illegal gruplar başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli illerinde terör estirdi.

Berkin’in cenaze töreni sonrası, AK Parti seçim irtibat büroları ile banka şubelerini ve işyerlerini ateşe veren provokatörler, yüzlerce dükkan ve aracı tahrip etti. Berkin’in evinin bulunduğu bölgede barikatlar kurup silahlanan gruplar, tanımadıkları kimselere de kimlik kontrolü yaptılar.

Hızını alamayan illegal gruplar, Beyoğlu’na bağlı Okmeydanı semtinde, yolları kesip, trafoları ateşe verdikten sonra, yol kenarında kendilerini izleyen 21 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nu kafasından vurarak katletti.

Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, “Alucralı kardeşimizi vandallar katletti. Yüreğimiz yanıyor” derken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Puslu havadan yararlanmaya çalışan bazı çakallar ortalıkta kol geziyor” diye konuştu.

YAKIP YIKTILAR

Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda, eylemciler tarafından camları kırılan, sprey boyalarla duvarları yazılan ve ateşe verilen banka şubeleri ile iş yerlerinde onarım çalışmaları başladı. Gösterilerde gözaltına alınan 131 kişiden 39’u serbest bırakıldı. Eylemcilerin tahrip ettiği Şişli’deki AK Parti’nin 10 seçim irtibat bürosu ile Avcılar’daki 2 mobil aracı tamamen kullanılamaz hale geldi. İl genelinde aralarında polis araçlarının da yer aldığı 100’e yakın araç ve çok sayıda iş yeri tahrip edildi.

ANKARA’DA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Başkent’te Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarla ilgili soruşturma başlattı.
Soruşturmanın, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet”, “Polise Mukavemet” ve “Kamu Malına Zarar Vermek” suçlarından yürütüleceği kaydedildi.

36 ÇOCUK İFADE VERDİ

Öte yandan, dünkü protestolar sırasında gözaltına alınan ve Emniyetteki kimlik tespitlerinin ardından ailelerine teslim edilen 36 çocuk, sabah saatlerinde Ankara Adliyesine geldi.

Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, ifadesini aldığı çocukları serbest bıraktı.   

İstanbul’daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Antalya, Denizli ve Hatay’da yapılan eylemlere de polis müdahale etti. Havai fişek, taş ve bilye atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Hatay  Valiliği ise, kentteki izinsiz gösteriler sırasında polis aracına 4 tabanca mermisinin isabet ettiğini bildirdi.

Mersin’de ise, Berkin Elvan’ın ölümü sebebiyle basın açıklaması yapan grup üyelerinden bazılarının yolu trafiğe kapatması üzerirne polis müdahale etti.
Müdahale üzerine kaçarken caddedeki bazı araçlara zarar veren grup üyelerinden bazıları, girdikleri iş merkezlerinde gözaltına alındı.

Adana Adliyesi önünde  toplanan bir grup avukat, Berkin Elvan’ın ölümü sebebiyle Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı