AKİT MENÜ

Teknoloji

FBI ajanlarının bilgileri deşifre edildi

ABD yeni bir siber saldırı haberi ile gündeme geldi. Aralarında FBI ajanlarınında da olduğu 30 bine yakın kamu çalışanın bilgileri deşifre edildi.

2016-02-09 16:04:14

Geçtiğimiz Temmuz ayında ABD'de hükümete bağlı kurumlara yönelik düzenlenen siber saldırı önemli ölçüde ses getirmişti. Bu saldırıdan 22 milyona yakın kişi etkilenirken, saldırının merkezinde CIA'in olması oldukça ses getirmişti.

Business Insider'da yer alan habere göre, bu saldırının üzerinden çok da fazla bir süre geçmemesine karşın, ABD yeni bir sber saldırı ile gündeme geldi. Yine kamu kurumlarını hedef alan saldırı, Super Bowl etkinliği sırasında Adalet Bakanlığı’na bağlı bir e-posta hesabının üzerinden gerçekleşti. DotGovs adındaki siber saldırgan grubunun resmi Twitter sayfaları üzerinden üstlendiği saldırı sonucunda, 20 bin FBI çalışanın ve 9 binden daha fazla İç Güvenlik Bakanlığı çalışanının iletişim bilgilerini ele geçirildi.

Ele geçirilen isim, ünvan, e-posta ve ülke bilgileri DotGovs'un resmi Twitter sayfasından yayınlanırken, bakanlıktan yapılan açıklamada yayınlanan belgelerin hayati önem taşımadığı ifade ediliyor.

FBI tarafından ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

(BTnet)

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!