AKİT MENÜ

Ekonomi

Yaşananlar dönemsel kalıcı değil

Türkiye’nin yaşadığı mevcut sorunları kısa sürede üzerinden atacağını söyleyen Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Fattouh, “Arap bankaları, Türkiye’de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürüyor” dedi

2014-03-15 02:04:40

İSTANBUL - Ortadoğu sermayesi Türkiye’yi gözüne kestirdi.  Arap dünyasındaki siyasi durum ve Türkiye’de yaşanan son gelişmelere karşılık Arap dünyasıyla Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler pozitif yönde devam ediyor.

BDDK’YI BEKLİYORUZ

Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği iş birliğinde İstanbul’da düzenlenen “3. Arap-Türk Bankacılık Forumu” kapsamında Türkiye’de bulunan Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, “Arap bankaları, Türkiye’de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürüyor. Katar Ulusal Bankası (QNB), Türkiye’de şube açmak istiyor” dedi.

İlişkilerin olumlu yönde seyredeceğinin sinyallerinin özellikle körfez ülkelerinden alınan son bilgilerle kanıtlandığını kaydeden Fattouh, “Özellikle Körfez Bölgesi’nden Emirates, Bahrain ve Albaraka, Arap dünyasında yaşananlara karşın, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyorlar” dedi.

İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEMEZ

Arap bankalarının, Türkiye’de faaliyete geçmek için pazarlıklarını sürdürdüğünü belirten Wissam H. Fattouh, “Ama yeni Arap bankalarının Türkiye’de şubelerini açabilmeleri için gerekli ortamı oluşturacak kurum olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), konuyla ilgili ne yapacağına da bakmak lazım” bilgisini verdi.

Seçim dönemine giren Türkiye’de, yaşanan son ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Fattouh, “Ekonomik çalkantılar son zamanlarda Türkiye’de de olduğu gibi her yerde, zaman zaman yaşanıyor ama Türkiye’deki bu durum tamamen dönemsel ve Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ekonomik ilişkileri etkileyeceğini düşünmüyorum. İlişkilerin şu anki gibi devam edeceğini öngörüyorum. Ekonomik ilişkiler ile siyasi ilişkileri ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de yaşanan ekonomik sorun ne ise o tamamen dönemseldir ve kalıcı olmayacak” diye konuştu.

KENDİNE HAS SİSTEM

Ürdün Al İsraa İslami Finans ve Yatırım Üst Yöneticisi Moheisen de, islami bankacılığın başka sistemleri ortadan kaldırmak için değil kendi metodunu ortaya koymak için geldiğini kaydetti. Moheisen, Türkiye’nin Arap coğrafyasının bir uzantısı, bir kapı niteliğinde olduğunu ve tarihi bağlamda da çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

'FİNANS MERKEZİ OLARAK SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR'

Türkiye’nin büyük bir uluslararası pazar olduğunu ifade eden Fattouh, Arap dünyasında likidite ve yatırım düzeyinin çok yüksek ve kaynakların oldukça zengin olduğunu, bu nedenle Arap  piyasasının, Avrupa’ya ve tüm dünyaya açılabilmek için Türkiye’ye bir finans merkezi olarak ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı