AKİT MENÜ

Gündem

Sandıktan ümit kesenler sokağa döküldü

17 Aralık darbe girişimi, şantaj, montaj kasetlerle istediklerini elde edemeyeceklerini anlayan karanlık odaklar, amaçlarına Gezi benzeri sokak olaylarıyla ulaşmayı hedefliyor. Gezi olayları sırasında yaralanan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünü bahane eden karanlık odaklar, yeni sokak olayları için düğmeye bastı.

2014-03-15 01:47:01

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU -  İç ve dış mihrakların, AK Parti’nin açık ara üstünlüğünü gösteren anket sonuçlarının ardından seçimlerden ümitlerini kestiklerine dikkat çeken vekiller, sokaktan nemalanmak isteyenlere karşı vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Vekiller, AK Parti’nin projeleri yerine onların vatandaşa kan, gözyaşı vaat ettiğini kaydetti.

SANDIKTAN UMUDUNU KESENLER SOKAKLARI TERÖRİZE EDİYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, son olaylarla AK Parti üzerinde oynanan oyunların tüm gerçekliği ile ortaya çıktığını hatırlatarak, “Gezicilerle 17 Aralık’ta komplo kuranların aynı yerden talimat aldıkları ortaya çıktı. Onların hepsinin ipinin kimin elinde olduğu görüldü. Bu sokakları organize edenlere Pensilvanya’dan destek geldi. Pensilvanya destekli yeni bir strateji ile karşı karşıyayız. Sandıktan umduklarını bulamayacaklarını anlayanların şirretlikleri bu yüzden. Berkin için sokağa dökülenler niçin Burak için sokağa dökülmediler. Çünkü derin bir komplo ile karşı karşıyayız. Sokakları terörize ederek seçimin güvenliğini ortadan kaldırmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar aziz milletimiz kararını vermiş durumda.  Geziden ve 17 Aralık’tan güçlenerek çıkan AK Parti bu seçimlerden de güçlü bir şekilde çıkacak” dedi.

MİLLETE KAN, GÖZYAŞI, ZULÜM VAAT EDİYORLAR

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, sokakları kan gölüne çevirmek isteyenlerin kendi hayal ettikleri iktidarlarında nasıl bir Türkiye ortaya koyacaklarını gösterdiklerini belirterek, “Seçimden galibiyetle çıkamayacaklarını anlayanlar Türkiye’yi karıştırıyor. Bu yaptıkları kendilerine de yaramaz. Millete kan, gözyaşı, zulüm vaat ediyorlar. Halkımız bunu görüyor” dedi. Bu yenilenler grubunun geçmişte de sokakları terörize ettiğini hatırlatan Yurttaş, “Yenilenler grubunun sandıktan, demokrasiden umduklarını bulamadıklarında ortaya koydukları bir senaryo bu. AK Parti, 2023’ü, 2053’ü, 22071’i hedefleyerek Türkiye’yi daha aydınlık günlere götürmek isterken; bunlar geçmişteki karanlık günlere, zam, zulüm kuyruklarına götürmek istiyor. Milletimiz bunun dönüm noktası olduğunun farkında. Milletimiz eski Türkiye’ye değil, yeni Türkiye’ye oy verecektir. 30 Mart’ta milletimiz istikrara mühür basacak” dedi.

NETİCEYİ SOKAKTA ARIYORLAR

Stratejik Düşünce Enstitüsü uzmanı Murat Yılmaz, “Türkiye’de seçimler dışında, bir tür parlamento dışı muhalefet oluşturulmak ve sokak muhalefetiyle sandıkta alamadıkları neticeyi sokağın gücüyle harekete geçirmek isteyen bir koalisyon var. Önemli olan nokta, Türkiye’deki meşru siyasetin aktığı zeminleri güçlendirmek ve siyaseti burada yapmaya çalışmak” dedi.

SETA’da Siyaset Araştırmaları Direktörü Hatem Ete ise, “Sokaklar eğer ayakta tutulabilirse istikrarsız havası artar, ülkenin yönetilemez hale geldiğine dair bir algı üretilir. Bu algı seçimlere katkıda bulunur diye düşünülüyor. Eğer bu işi sürdürmeye devam ederlerse dayanışma için bir araya gelenlerle örgüt için gelenler ayrışacak ve ortada bir tek örgüt kalacaktır” diye konuştu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı