AKİT MENÜ

Gündem

Nankörlük etme

Akit, âlimler diyarı Bitlis’in Norşin ilçesinde vatandaşlara 17 Aralık darbesini sordu, seçim nabzını tuttu. AK Parti’lisinden BDP’lisine kadar herkes Erdoğan’ı haklı bulurken, Fetullah Gülen’e ateş püskürüyor. Said Nursi’nin yetiştiği Norşin Medresesi’nin başında bulunan Şeyh Nurettin Mutlu, “80 yaşındayım. Ne zulümler gördük ne sıkıntılar çektik. Ama bu hükümet döneminde gördüğümüz refahı ve huzuru hiçbir dönemde görmedik” diyor.

2014-03-15 01:27:28

EROL METİN/NORŞİN - Mevlana Halid-i Bağdadi vesilesiyle Kürtler arasında yayılan Nakşibendiliğin önemli merkezlerinden biri olan Bitlis’in Norşin (Güroymak) ilçesindeyiz. Bu maneviyat diyarımız, birer ilim yuvası olan medreseleri ve bu medreselerinde yetişen din alimleriyle dikkat çekiyor. Norşin Medresesi’nde rahle-i tedrisattan geçen âlimler arasında Bediüzzaman Said Nursi, Necip Fazıl’ın sohbetinden etkilenip bağlandığı Şeyh Seyyid Abdülhakim Arvasi, Şeyh El Warkanasi ve Sadrettin Yüksel de bulunuyor. Norşinlilerle 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri ve 30 Mart’taki yerel seçimleri konuştuk. AK Parti’nin seçim bürosuna çevirdiği 3 kahvehane dolup taşarken, Norşin halkı, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye karşı takındığı tutum nedeniyle Gülen cemaatine ateş püskürüyor.

Bediüzzaman Said Nursi’nin “Risale-i Nur o medresenin mahsulü” dediği Norşin Medresesi’nin başında bulunan Şeyh Nurettin Mutlu, AK Parti’nin hizmetlerini överken, son yaşananlarla ilgili kaygısını şöyle dile getiriyor: “80 yaşındayım. Ne zulümler gördük ne sıkıntılar çektik. Ama bu hükümet döneminde gördüğümüz refahı ve huzuru hiçbir dönemde görmedik. Hayalimizden bile geçmezdi Türkiye’nin bugünkü durumu. Bu huzur ortamının bozulmasını istemiyoruz. Bu hükümetin halka yaptığı hizmetleri görmezden gelmek nankörlüktür. Fitne çok büyüktür. Türkiye’yi geriye götürüyor.”

CEMAATE NET CHP MESAJI

Gülen cemaatinin geçmişte camileri ahıra çeviren ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasını yasaklayan CHP’ye olan desteğini sorduğumuz Mutlu, gülerek “belki tövbe etmiştir” dedikten sonra tek parti diktasının zulmünü anlatıp, cemaate şu mesajı veriyor: “CHP’nin geçmişi iyi değil. Zulmün tarifini yapamıyoruz. Askere ve polise bakmaya korkuyorduk. Yerin altında eğitim görüyorduk. Alttaki medresemizde küçük bir pencere vardı. Perdesi de yoktu. Yorganı pencereye dayıyorduk içerisi gözükmesin diye. Asker gelince üstteki fakihler ayaklarıyla yere vuruyorlardı. Bu işaret üzerine biz de susuyorduk asker gidene kadar. Zulmün haddi hesabı yoktu.”

ERDOĞAN’A YÖNELİK HAMLE

Baba ocağına gelen Refah Partisi eski Bitlis Milletvekili Abdulhaluk Mutlu da şunları kaydediyor: 17 Aralık operasyonu AK Parti hükümetine yönelik bir operasyondur. Özellikle 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, bizatihi Başbakan’ın başarısız olması için yapılan bir hamledir. ”

Mehmet Argınşah (çiftçi): Şu anki hükümetten çok memnunuz. Çözüm süreci iyi gidiyor. Kimsenin evladı ölmüyor. Bu süreci başlatan AK Parti hükümeti oldu. Diğerleri niye yapmadı? Dinimize, ülkemize hizmet eden kişiyi destekliyoruz.

Gülemir Öncü (çiftçi): AK Parti’nin bu memlekete faydasından başka bir şey görmedik. Gülen bize göre hata yaptı. AK Parti Kürtlere yakınlık gösterdiği için Gülen bu hareketleri yapıyor.

GÜLEN’İN BEDDUASI MİLLETİ UYANDIRDI

Halis Kızıltaş (esnaf): Gülen büyük bir hata yaptı. Beddua yaptığı için millet uyandı. Herkes ona büyük bir âlim diyordu. Bırakın âlimi beddua hiç kimseye yakışmaz. İslamiyet’te beddua yoktur. Bana söylerseniz Hoca kendini bitirmiştir. Halkın gözünde hiçbir değeri kalmadı. Norşin halkı tepkilidir.

Bedrettin Akyüz (nakliyeci): Halka kim hizmet ederse oyumuz ona. AK Parti’nin Bitlis’e çok hizmeti oldu. Tüm hizmetler AK Parti döneminde yapıldı. Gülen eğer İslamiyet’i temsil ettiğini söylüyorsa gelsin İslam ülkesinde yapsın. Hıristiyanların, ABD’nin içinde ne işi var? Türkiye’de olması lazım. Cemaat yanlış adımlar attı.

Sabri Üsün (emekli): Cemaati bugüne kadar İslamcı diye tanıyorduk. Maalesef öyle çıkmadı. Türkiye’ye büyük bir zarar verdiler.

Veysi Sevrük (taksici): Gülen, Erdoğan’ın yakasını bıraksın. Hepimiz Erdoğan’ı haklı buluyoruz. Desteğimiz onunla. Cemaatin CHP’yi desteklemesine karşıyız.

HALK DERSİNİ VERECEK

Seçim bürosunda vatandaşlarla otururken ziyaret ettiğimiz ve daha önce 5 dönem Norşin’e hizmet eden AK Parti Norşin Belediye Başkan Adayı Hüseyin Mutlu’nun cemaate tepkisi sert oluyor: “Okyanus ötesindeki adam, Bediüzzaman’ın yaptığı hizmeti, cesareti, şecaati, vatanperverliği sömürüyor. Bunların yaptığı rant peşinde koşmaktır. Kumpas kurmasınlar. Koç ve CHP’yle ortaklık kuruluyor. Gülen Pensilvanya’dan ülkemizi karıştırmasın. 30 Mart’ta herkes o kişinin dersini verecek inşallah. Dinimizde ırkçılık yoktur. Ama bu adam, ‘Kürt olduğu için Said Nursi’yi ziyaret etmedim’ diyor. Bu ırkçılık değil de nedir? Şimdi ise Said Nursi’yi kalkan olarak kullanıyor. Hakiki bir din adamı vatanına, dinine ihanet etmez. Said Nursi Urfa’da vefat ettiğinde cebinde bir kuruş para yoktu. Ama onun izinden gittiğini söyleyenlerin durumu eleştiri konusu. Şeyh Masum Efendi’nin (babası), tek derdi talebe yetiştirmekti. Yeraltında Kur’an okuttu. İsmet İnönü onu sürgün edip il il dolaştırdı. Şu an ‘ben Kur’an yolundayım’ diyen o cemaat de bu CHP’ye destek veriyor.”

GÜLEN CEMAATİ KÜRTLER’İ AŞAĞILIYOR

Günkırı Beldesi Bediüzzaman Said Nursi Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Bakır Erbiçer: Gülen İsrail ve Amerika’nın bilgisi doğrultusunda hareket ediyor. Vatandaş olarak bunun bilincindeyiz. Zaman varken yanlışından dönsün. Said Nursi vefat ettiğinde mal varlığı olarak bir kırık gözlüğü, sefer bohçası, iki takvim yaprağı, bir çaydanlığı vardı.

Eren Yolaçan (pazarcı): Bu hükümetin diğer hükümetlere göre bize faydası var. Siyasetle çok aram yok ama Erdoğan’ı, Gülen’den daha samimi görüyorum.  Çözüm sürecine olan tavrı ve dizilerinde Kürtleri aşağılamasından dolayı cemaati desteklemiyoruz.

Haşim Erbiçer (kamyon şoförü): Cemaat olarak Gülen’i tanımıyoruz. Biz âlim olarak Bediüzzaman’ı biliyoruz. Eğer Gülen doğru biri olsaydı memleketinde kalırdı, Amerika’ya gitmezdi, adeta İsrail’in askeri gibi davranmazdı. Gelsin bu toprağı öpsün.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı