AKİT MENÜ

Teknoloji

Yüzlerce yeni galaksi keşfedildi

Avustralyalı bilim insanları, hassas ölçümler yapan bir teleskop sayesinde şimdiye kadar ortaya çıkmamış galaksilerin varlığını tespit ettiler.

2016-02-12 09:57:14

Uluslararası Radyo Astronomi Araştırmaları Merkezi’nin yayımladığı güncel haritada, Dünya’dan 250 milyon ışık yılı uzaklıkta komşu galaksilerin var olduğu tespit edildi. Varlığından bu zamana kadar haberimizin olmamasını sağlayan olgu ise, şu an içerisinde yer aldığımız Samanyolu Galaksisi. 883 tane olduğu tespit edilen galaksiler, bilim insanları tarafından güncellenen gök haritasındaki yerlerini aldılar.

Aslında yeni tespit edilen bu galaksiler daha önce gözlemlenebiliyor olmalarına rağmen gökcismi mi yoksa galaksi mi olduğu konusunda soru işaretlerine sahiplerdi. Samanyolu Galaksisi’nin yerçekim kuvveti sebebiyle bu galaksilerin varlığından emin olamayan bilim insanları, ultra hassas teleskoplar sayesinde artık kesin olarak sayısı 883 olan galaksilerin varlığını teyit etmiş durumdalar.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre keşfedilen bu galaksiler, Dünya’dan 250 milyon ışık yılı uzaklıkta olmasına rağmen söz konusu ‘evren’ olunca aslında o kadar da uzakta değiller. Hatta mesafeyi daha da kısaltarak galaksilerin "burnumuzun dibinde" olduğunu söyleyen bilim insanları, yakın zamanda benzer keşiflerin yapılabileceğini söylediler.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor