AKİT MENÜ

Ekonomi

Havayolu halkın yolu oldu

Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki havalimanı sayısının, 12 yılda ikiye katlandığını, göreve geldiklerinde 26’dan aldıkları bu sayıyı 52’ye çıkardıklarını söyledi.

2014-03-18 09:51:11

İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz” dedi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminal binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir’in Türkiye’ye ve dünyaya açılan kapısı Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatları binasının hayırlı olmasını diledi.

 Havalimanının dış hatlar terminal binasının açılışını da 2006 yılında bizzat kendisinin yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, yılda 20 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek terminal binasının İzmir’e yakışan ve İzmir’i temsil eden bir eser olduğunu ifade etti.

Sadece havacılık alanındaki gelişmelerin bile Türkiye’nin 12 yılda nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından yeterli olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki havalimanı sayısının, 12 yılda, ikiye katlandığını, göreve geldiklerinde 26’dan aldıkları bu sayıyı 52’ye çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Artarak devam ediyor. Uçakla yolculuk edenlerin sayısı ise yola çıkarken söylediğimiz gibi, biz dedik ki, ‘halkın yolu olacak, havayolu halkın yolu.’ Hamdolsun artık havayolu halkın yolu oldu. Vatandaşım benim o mevcut lüks otobüslerle, onlara ödediği rakamla gideceği yere çok daha kısa zamanda gidiyor. Bunun için tabii ki uçak tercih ediliyor. Uçakla yolculuk edenlerin sayısı yılda 8,5 milyondan, geçtiğimiz yıl yaklaşık yarısı iç ve yarısı dış hatlarda olmak üzere, bu rakam çok önemli, 150 milyona ulaştı. Bundan 12 yıl önce Şırnak’ta, Iğdır’da havalimanı olacak dense kim inanırdı? Giresun-Ordu arasında denizin üzerinde havalimanı yapılacak dense, kim inanırdı? Hakkari’ye havalimanı yapılacak dense kim inanırdı? Ama bugün Türkiye, en doğusundan batısına, en kuzeyinden en güneyine, her köşesinde, havayoluyla ulaşılabilen bir ülke haline geldi. En uzak havalimanı, kendi sınırları içerisindeki en uzak yere yarım saat ile 45 dakika arasında, yani evinden çıktığı zaman yarım saat, 45 dakikada havalimanına ulaşabiliyor.”

“BİZİM İKTİDARIMIZ HUZUR İKTİDARIDIR”

“Gerek dış hatlar gerek iç hatlar binası yapılmadan önce buradaki İzmir Havaalanı binasını lütfen düşünüverin. Acaba bu güzel İzmir’e öyle bir havaalanı yakışıyor muydu?” diyen Erdoğan, “Dedik ki hemen adım atalım yeni bir kaynak meydana getirmek suretiyle Yap-İşlet-Devret ile adım attık ve süratle dış hatlar binasından başlamak üzere o zaman dış hatların terminal binasını gerçekleştirik.

110 bin metrekarelik kapalı alana sahipti o bize yetmezdi o mevcut gecekonduyu da yıkmamız gerekiyordu.

Bu defa da onun adımını bir müddet sonra atmamız gerekiyordu. Dış hatlar terminal binasının yaklaşık 2 büyüklüğünde burayı böylece bitirmiş olduk. Şuradaki huzuru, refahı görüyorsunuz. Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz. Güzel, modern İzmir’e bu yakışırdı bunu yaptık laf üretmedik icraat ürettik.”

GÜZEL İZMİR DEMEKLE GÜZEL OLMUYOR

Çalışmalarda emeği geçen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Yol arkadaşım sayın Yıldırım’ı bizler gönderirken istedik ki modern İzmir artık yerelde de moderniteyi yakalasın. ‘Güzel İzmir’ demekle güzel olmuyor, bal bal demekle ağız tatlanmıyor, balı yerseniz ağız tatlanır, bu güzel eserleri inşa ederseniz bir şehri modern hale getirirsiniz. İnşallah 31 Mart’tan itibaren 1414 eserin İzmir’e kazandırılması için şimdiden hayırlı olsun diyorum. Laf değil hizmet üretme şiarımızın en somut örneği olan Binali Bey’e başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı