AKİT MENÜ

Teknoloji

Instagram'da birbirinden kritik iki büyük hata!

Instagram'da çoklu hesap desteği ertesinde gizliliğe yönelik ciddi sıkıntılar baş gösterdi.

Geçtiğimiz hafta çoklu hesap desteğini resmi olarak hayata geçiren Instagram'da güncelleme ertesinde önemli sıkıntılar baş gösterdi.

Hatalardan ilki ve en önemlisi, hesapların karışması. Yani örneğin x ve y hesabımız varsa x hesabından attığımız gönderi y hesabından gidebiliyor. Sebebini tam anlayamadık doğrusu ama göndereceğimiz hesaba iki kere giriş yaptığımızda böyle bir şey olmuyor. Yani x'ten çıkıp y'ye giriyoruz ya y'deyken tekrardan çıkıp gir kere daha y'ye girersek sıkıntı olmuyor. Aklınızda osun diyelim...

İkinci hata ise şu:

Eğer ikincil hesabımızı birisiyle paylaştıysak, bize gönderilen kişisel uyarılar ve direkt mesajlar paylaştığımız bu kişiye gidebiliyor. Keza biz de benzer şekilde ona gelen uyarıları ve mesajları alabiliyoruz.

Yani diyelim Ahmet ile Mehmet'in telefonunda Instagram yüklü. Ahmet'te x ve y hesapları, Mehmet'te ise y ve z hesapları var. Yani y paylaşılmış hesap. İşte bu durumda Ahmet'in özel x hesabına aldığı uyarı ve mesajlarla Mehmet'in kendi özel z hesabına gelen bildirimler birbirlerine de gidiyor.

Instagram konunun üzerinde çalışıyormuş ama henüz giderilmiş değil. Bir dahaki güncellemeye kadar dikkatli olmakta fayda var diyelim.

Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...