AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Etin dondurulma yöntemleri neler?

Et nasıl dondurulur? Kurbanlık hayvanı başka bir şehirde kesenler ya da ihtiyaç sahiplerine daha sonra dağıtacak olanlar etin bozulmadan muhafaza edilme yöntemlerini araştırıyor. Birçok kişi “Kırmızı et kaç saatte donar?” , “Et hızlı mı donar?” , “Dondurulan et bozulur mu?” , “Et kaç saatte çözülür?” konularını araştırıyor.

Kırmızı etin nasıl kaç saatte donacağı merak ediliyor. Kırmızı eti dondurmadan önce birkaç saat buzdolabında dinlendirmek son derece önemli. Dondurmak içinse evlerde kullanılacak en etkili yol elbette derin dondurucular.

Etin dondurulma yöntemleri neler?

Kırmızı et -1,5 °C ile -1,7 °C arasında donmaya başlar. Derin dondurucuların derecesi genelde -18 civarındadır. Bu sebeple etin kısa bir süre içerisinde donması beklenir. Kırmızı et dondurma yolları şöyle:

Yavaş Dondurma: -18°C’de 0.1–1 cm /saat hava akımında %85–90 nemde uygulanmaktadır. Hücreler arasında büyük buz kristalleri oluştuğundan önerilmemektedir.

Hızlı Dondurma: -18°C ile -35°C’ler arasında 1–5 cm/saat hava akımında, % 85–90 nemde uygulanmaktadır. Ekonomik bir yöntem olduğundan önerilmektedir.

Çok Hızlı Dondurma: -40°C ile -45°C’de 5 cm/saat hava akımında %90 nemde uygulanan yöntemdir. Pahalı bir yöntem olduğundan önerilmemektedir.

 

Yorumlara Git

Masumiyet kuralını çakma hukukçulara tane tane anlattı

Gelir İdaresi Başkanlığı "vergi borçlularını" açıkladı! İşte merak edilen o liste

Rusya'dan Ukrayna açıklaması

Uçan kanatlı yeni nesil İHA gökyüzüyle buluştu!

"Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten hakim karşısında çıktı! Kocabıyık hakkında karar verildi