AKİT MENÜ

Teknoloji

‘Osmanlı savaşları’ bilgisayar oyunu oldu

Osmanlı Devleti dönemindeki savaşlardan esinlenerek 3 yıl önce web tabanlı 3 boyutlu strateji oyunu geliştirmeye karar veren 4 arkadaş, buldukları finans desteği sayesinde projelerini “geceli gündüzlü çalışarak” tamamladı.

2018-10-18 13:51:48

Osmanlı dönemindeki savaşlardan esinlenerek 3 yıl önce web tabanlı 3 boyutlu strateji oyunu geliştirmeye karar veren 4 arkadaş, buldukları finans desteği sayesinde projelerini “geceli gündüzlü çalışarak” tamamladı.

Osmanlı Savaşları” oyununun fikir sahiplerinden Ömer Faruk Bulanık, yaptığı açıklamada, Bilecik’te 3 arkadaşıyla lise çağlarında böyle bir oyun yapmaya karar verdiklerini ve o zamandan beri projeyi geliştirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belirli bir aşama kaydettikten sonra oyunu geliştirmek için 2013 yılında finansal kaynak arayışına girdiklerini ifade eden Bulanık, Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan haber sonrası Mersin’den bir firmanın oyuna destek verdiğini, bu sayede projede ilerleme kaydettiklerini aktardı. Oyunda Osmanlı İmparatorluğu’ndan motiflerin yer aldığını dile getiren Bulanık, şöyle devam etti:

Ayrıca Osmanlı’nın askeri yapısını da oyuna entegre ettik. İlerleyen zamanlarda güncellemelerle askerleri bire bir uygulamaya çalışacağız. Bu oyunda oyuncular strateji geliştirip savaşla yeni yerler fethedecekler. Oyunda Osmanlı’nın tarihiyle ilgili bilgiler de yer alıyor. Bu şekilde oyuncular oyun oynarken Osmanlı hakkında da bilgiler elde edebilecek.

Bulanık, web tabanlı sosyal medya üzerinden oynanabilecek 3 boyutlu oyunda savaş içeriği olmasına rağmen abartılı kan ve şiddet efektlerinden uzak durduklarını vurgulayarak gençlerde olumsuz etki yapacak ögelerden kaçındıklarını kaydetti.

 

 

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti