AKİT MENÜ

Ekonomi

Filyos Limanı’na 472 milyon lira

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ 5 YATIRIMINDAN BİRİ OLACAK

2014-03-20 01:42:28

ANKARA - Türkiye'nin en önemli 5 yatırımından biri olacak Filyos Limanı'nın altyapı yapım işi ihalesinde en düşük teklifi 472 milyon 512 bin 96,38 lira ile Nas İnşaat, YSE İnşaat ve Detaş İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyum verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde, açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ve komisyon başkanlığını Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Eyigün'ün yaptığı ihaleyi, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan da izledi. Tahan, ihale öncesi yaptığı konuşmada, yıllardır konuşulan Filyos Limanı Projesi'nin, doğu ve batı Karadeniz'in yanı sıra İç Anadolu'yu da etkileyecek önemli bir proje olduğunu ifade etti.

YİD İLE YAPILACAK

Filyos Limanı Projesi'nin daha önce Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılmasının planlandığını hatırlatan Tahan, şöyle konuştu: "Altyapısı olmayan bu kadar önemli yatırımlarda özel sektörün ilgisi, maliyetin yüksekliği ve geri dönüşün uzun vadede olması nedeniyle zayıf kalıyor. Hükümetin altyapıyı merkezi bütçeden karşılama kararı projenin hayata geçme süresini kısalttı. Yıllık 25 milyon ton yük kapasiteli bir liman olacak. Türkiye genelinde yılda 385 milyon ton yük elleçlendiği düşünüldüğünde projenin önemi daha net ortaya çıkıyor. Filyos Limanı da faaliyete geçtiğinde, Türkiye'de elleçlenen yük miktarı 410 milyon tona çıkacak. Projeyi, 4 yıl gibi bir sürede tamamlamayı planladık. Önemli firmaların ilgisi de bizi memnun etti. "
Komisyon Başkanı Eyigün de ihale hakkında bilgi verdi. Şartnameyi 26 firmanın gördüğünü belirten Eyigün, yaklaşık maliyeti 810 milyon lira olarak hesaplanan ihaleye 15 teklif zarfının verildiğini kaydetti.

Eyigün, konuşmaların ardından teslim sırasına göre zarfları açtı. Bir firmanın teşekkür mektubu gönderdiği Filyos Limanı altyapı yapım işi ihalesine en düşük teklifi 472 milyon 512 bin 96,38 lira ile Nas İnşaat-YSE İnşaat-Detaş İnşaat konsorsiyumu verdi.

Komisyon teklifleri değerlendirdikten sonra en uygun teklifi veren firmayı belirleyerek duyuracak.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı