AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

"Şehir ve Düşünce"nin 8. sayısı çıktı!

Esenler Belediyesi, Esenler’in ideal kent kimliğine sahip olmasına katkı sağlamak ve tarihe konu olacak alanlarda çalışmalar yaparak şehir için “ortak akıl” oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Şehir Düşünce Merkezi’nin, aynı adla yayımlamış olduğu “Şehir ve Düşünce” Dergisi’nin şehir ve ritüel dosya konulu 8. Sayısı okuyucularıyla buluştu.

2016-02-17 22:12:40

Esenler Belediyesi, Esenler’in ideal kent kimliğine sahip olmasına katkı sağlamak ve tarihe konu olacak alanlarda çalışmalar yaparak şehir için “ortak akıl” oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Şehir Düşünce Merkezi’nin, aynı adla yayımlamış olduğu “Şehir ve Düşünce” Dergisi’nin şehir ve ritüel dosya konulu  8. Sayısı okuyucularıyla buluştu.

4 ayda bir yayımlanan Şehir ve Düşünce Dergisi'nin 8'inci sayısında akademisyenler, şehir ritüelleri üzerine düşüncelerini kaleme aldı. Alanında uzman isimlerin Şehir ve Ritüel üzerine düşüncelerinin yer aldığı bu sayıda; Ömer Tuğrul İnançer, Ömer Lekesiz, Prof Dr.Savaş Barkçin gibi isimler dosya konusu üzerinde görüşlerini bildirirken, Prof.Dr. Mustafa Kara, Metin Önal Mengüşoğlu, Fethiye Nur Akkaya, Aynur Can ve Hüseyin Aydemir gibi isimler de dergiye yazılarıyla katkı sağladılar. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yaptığı Şehir ve Düşünce Dergisi'nin yeni sayısında; “Ritüellerin Toplumsal Etkileri", "Dünyadan Ritüel Örnekleri”, “Osmanlı Şehrinden Ritüel Örnekleri”, “Bir Pay-i Taht Ritüeli: Surre Alayı" ve “Türk Sineması'nda Şehir ve Ritüel” gibi çeşitli makale ve denemeler yer alıyor.

Bir sonraki dosya konusu Su ve Şehir olan 9.sayı için de hazırlıklar başlamıştır.

Tamamı kuşe kâğıdına baskılı Şehir ve Düşünce dergisini Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nden ve www.sehirdusunce.com adresinden temin edebilirsiniz.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular