AKİT MENÜ

Dünya

Bölgede sular ısınıyor! İran, Yunan petrol tankerini alıkoydu

ABD, İran Donanması özel kuvvetlerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında bir petrol tankerini kısa süreliğine el koyduğunu açıkladı. Öte yandan alıkonulan tankerin, Yunanistan merkezli IMS SA şirketi tarafından işletilen Liberyalı bir şirkete ait olduğu öğrenildi.

This browser does not support the video element.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı yakınlarında bir petrol tankerinin, İran Donanması özel kuvvetlerince kısa süreliğine alıkonulduğunu açıkladı.

Açıklamayı yapan ve olaya ilişkin bir video yayımlayan CENTCOM, Liberya bandıralı MV Wila adlı petrol tankerine İran Donanması özel kuvvetlerinin halatla indiğini belirtti.

5 saat sonra geri bırakıldı

Petrol tankerine alıkoyma sürecinde İran Donanma gemilerinin de yer aldığı belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen ABD ordusundan bir yetkili ise, İran'ın söz konusu petrol tankerini yaklaşık 5 saat alıkoyduktan sonra serbest bıraktığını söyledi.

Tankerin sahibi Yunanistan merkezli şirket

İran'ın, petrol tankerini Sikorsky SH-3 Sea King tipi helikopterle alıkoyduğu düşünülürken, Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre, petrol tankeri Wila'nın sahibinin, Yunanistan merkezli IMS SA şirketi tarafından işletilen Liberyalı Bandit Shipping Co. olduğu öğrenildi.

Yorumlara Git

Kahramanmaraş’ta korkunç anlar! İş makineleri bir anda toprak altında kaldı

Yiğit Bulut 'Savunma alanında çalışan bir dostuma sordum' diyerek korkutan haberi Türkiye'ye verdi

Katil İsrail’den Beyrut’a saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanı öldürüldü

Bakan Hakan Fidan’dan dış politikada kararlılık vurgusu!

ABD Türk tarımını bitirdi! CIA belgelerinde ortaya çıktı, Türkiye ayağa kalkacak