AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Bu gösteride 'kapak' bilet yerine geçiyor

Emrah Ben birçok dizi ve filmde rol almış bir oyuncu… Ayrıca stand-up gösterileri yapıyor… Ben, şu aralar “Arkadaşa Gülüp Çıkıcam” isimli tek kişilik komedi gösterisinin çalışmaları içerisinde.

Emrah Ben "Arkadaşa Gülüp Çıkıcam" isimli çalışmasını şöyle tanımlıyor:

"Mesleğim oyunculuk ve komedyenlik. Tek kişilik komedi gösterisi yapıyorum. İnsanları edep sınırları içerisinde güldürmek amacım. İzleyici benim ablam, kardeşim, annem, babam... Bu yüzden kendi evimde veya çevremde nasıl dikkat ediyorsam, sahnede benim için aynı ortam. Tek isteğim program sonunda gülen mutlu yüzler görmek. Yurt dışında ve yurt içinde bir çok ödül ve plaket aldım. Şu aralarda yeni programım ''Arkadaşa Gülüp Çıkıcam'' adlı tek kişilik komedi gösterisinin çalışmaları içerisindeyim. Organizasyonlar noktasında çalışmalarım ve görüşmelerim başladı. Bundan yaklaşık 12 yıl önce babamı kaybettim. Hastahanede yaklaşık 4-5 ay kaldım. O sırada bir çok hasta ile tanıştım. Toplum tabiri ile engelli denilen bir çok dostum, kardeşim ve büyüklerim oldu tanıdığım. Engelli diye bir tabir etmekteki amaç şu aslında, engelli değil. Çünkü engel hepimiz için genel bir tabir. Buna şöyle bir örnek verelim. Düz yolda giderken önümüzde bir çukur... Yolda öylece kaldık. Belki 5 -10 saniye öncesine kadar nasılda o yolda rahatça yürüyebiliyorduk? Şimdi o engeli aşmak isteyen mi engelli, yoksa aşmak isteyene yardım elini uzatmayan mı? Bu noktalarda insanlar genelde hep birilerini suçlarlar. Ağızlarda hep aynı klişe kelimeler ''ben niye yapıcam, o yapsın/bu yapsın" peki bizler birey olarak neden bu sorumluluğu almıyoruz?

"ENGEL DEĞİL DESTEK OL"

Emrah Ben açıklamasında,

"İşte ben de bu düşünceden yola çıkarak bir projeye imza atmak istedim. Projenin adı ''Engel Değil Destek Ol'' Peki amacım? Amacım; destek olma noktasında, karıncanın bir damla su ile Hz. İbrahim'in ateşini söndürmek için çabası misali safımı belli edip destek olanlardan olmak.

Nasıl katkım olur dedim? Desteğe ihtiyacı olan insanlara kimine el, kimine ayak, görmeyene göz... Allah Resûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) de, "Allah sizin sûretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Fakat, kalplerinize ve amellerinize bakar." buyurarak, Allah'ın insanlara muamelesinin kalp ibresine göre olacağını işaret etmemiş midir? Bu böyle ise bizlerin bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu unutmamamız gerektiğini düşünüyorum.

"PARA DEĞİL, HER RENKTEN KAPAK"

"Bende bu bahsettiğime bağlı olarak; belediye,organizasyon vb. gibi halka ücretsiz gerçekleşen 'Arkadaşa Gülüp Çıkıcam' adlı tek kişilik komedi programımıza beni izlemeye gelen izleyicilerimizden gönüllerinden koptuğu kadar kapak talep ediyorum. Para değil, sadece hani o evlerimizde kimi zaman dikkat bile etmediğimiz rengi önemli değil, her renkten su, yağ, meyve suyu, meşrubat kapakları var ya işte onlar... Biz bu kapakları program sonunda mavi kapak kampanyası noktasında derneklere gönderip, bu kapaklar karşılığında ihtiyacı olanların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. 
Amaç programı izlemeye gelen izleyicilerimiz ile hem keyifli dakikalar geçirmek, hem de manevi yönden gönülleri keyiflendirmek ve rahatlatmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Emrah Ben'e, emrahben1986@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

EMRAH BEN KİMDİR?

1986′ da Bandırma doğdu. Üniversite eğitimi için yurt dışına giden Emrah Ben oyunculuk eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü ve yaklaşık 12 yıldır profesyonel olarak dizi, tiyatro oyunculuğu, seslendirme  ve sahne sanatlarıyla uğraşmakta. Bir çok dizide rol alan oyuncu, tek kişilik komedi gösterisi ile Amerika da özel bir organizasyonda ”Rookie Comedian” ödülüne layık görüldü. Şu anda ise devam eden tek kişilik  komedi gösterilerini  yurt içi ve yurt dışında  sahnelemektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.


EĞİTİM

• Drama ve Şan Eğitimi
• FLS Marymount College California Yaz Okulu - Sinema -Oyunculuk Eğitimi

''TEK KİŞİLİK KOMEDİ ''PROGRAMLARI

*Denizli belediyesi
*İstanbul çeşitli özel kolejler
Amerika turnesi;
*Boston üniversitesi
*New york
*Broadway
Amierika da "Rookie Comedian" ödülü

*Bursa inegöl
*Çorum
*Eskişehir
*Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi
*Gebze Kültür merkezi
*Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi
*Manisa -Soma
*Sinop-Boyabat
*Aydın
*Didim
*Antalya

TİYATRO:

• Niyazi -Tiyatro oyuncu

• Hastalık Hastası / Beralde: Argan'ın erkek kardeşi

• Ferhad ile Şirin

• Bir Nefes MÜZİKAL-Yönetmen

• Asil Sultan Abdülhamit Han - Yönetmen

• Bir Necip Fazıl Vardı - Tiyatro - Yönetmen

• Emrah BEN Tek kişilik komedi (devam ediyor)

• Seslendirme

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular