AKİT MENÜ

Teknoloji

Sebep Ankara'daki saldırı mı?

Ankara'nın en merkezi yerinde bu akşam saatlerinde yapılan hain saldırının sonrasında sosyal paylaşım sitelerine erişimde problemler yaşandığı ifade edildi.

Ankara’daki terör saldırısının sonrasında Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişimde problem yaşanırken, kullanıcılar mevcut yavaşlığın Ankara'da meydana gelen saldırı hakkında olduğunu belirtiyor.

SEBEP TERÖR SALDIRILARI MI?

Ekşi Sözlük'te de konuy ile ilgili açılan başlığın altına yorum yapan kullanıcılar, yaşanan her terör saldırısının sonrasında benzer yavaşlıkların yaşandığını ifade ederken, internet sitelerini yavaşlatabilmenin yöntem olarak mümkün olduğu yorumları yapıldı.

"BANT GENİŞLİĞİ BİRKAÇ TUŞ İLE DARALTILABİLİR..."

Geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen Ankara'daki terör saldırsının sonrasında söz konusu kısıtlamalar ile ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her web sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk prosedürle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ prosedürü adı verilir. Yani Twitter’ın kendi ana serverına giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.

Sosyal medya uzmanı ve bilişim avukatı Serhat Koç ise, sitelerin yöntem olarak yavaşlatılabildiğini belirterek, “İnternet sağlayıcılarında, her siteye ait birden fazla IP havuzu var. Bu havuzdaki IP’lerin bant genişliği düşürülebilir. Nedeni politik veya ticari olabilir. Türkiye’de bu hususta yasal bir düzenleme yok. Yavaşlatma yapılan şirket bu hususta hakkını arayabilir” biçiminde bir açıklama yapmıştı.

TWITTER'DA KISA SÜREDE TREND OLDU

Sosyal medyada kısa süre içerisinde trend listesinin zirvesine yerleşen #Ankara hashtag'i altına on binlerce yorum yapılırken, Twitter kullanıcıları teröre karşı #HepBirlikte ve #terörelanetolsun etiketlerini de trend listesine taşıdı. Ankara hakkında dakikada 500 tweet atılırken, son iki saatlik dilim içerisinde ise 160 bin "Ankara" konulu tweet atıldığı gözlemlendi. Aynı zamanda Ankara etiketi dünya genelinde da Twitter'da trend listesinin ilk sırasına yükseldi.

Yorumlara Git

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…