AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple'ın FBI'la savaşına Google ve Whatsapp da katıldı

Google ve Whatsapp da Tim Cook'a arka çıkıyor.

2016-02-18 14:43:48

Geçtiğimiz gün FBI'ın Apple'dan bir suçlunun telefonuna erişim için özel yazılım istediğini ve Apple'ın reddettiğini, sonrasında ise federal yargıçtan şirkete "emir" geldiğini yazmıştık. Tim Cook, bunun üzerine hazırladığı bir mektup ile şifreli bilgilere ulaşılmaya çalışılmasının ciddi bir güvenlik problemine sebep olacağını ve bu konuda yasal yollarla savaşacağını belirterek insanların desteğine ihtiyaç duyduğunu duyurmuştu.

Mektubun sonrasında pek çok teknoloji meraklısı ve teknoloji şirketlerinin üst düzey yetkilileri Tim Cook'a destek çıktı. Apple'ın en büyük rakibi Google'ın CEO'su Sundar Pichai, "Şirketleri hacklemenin önünü açmaya zorlamak kullanıcıların güvenliğinden ödün vermeye yol açabilir" diyerek Tim Cook'un mektubunu "Önemli" olarak paylaştı.

Diğer taraftan Whatsapp CEO'su ve kurucusu Jan Koum da Tim Cook'a açık desteğini verenler arasında. Tim Cook'un gizlilik ve güvenlik konusundaki çabalarına her zaman hayran olduğunu belirten Koum, mektupta yazan her şeye katıldığını da söyledi.

FBI'ın telefon hackleme çabasına karşı sesler yükseliyor. Bakalım Amerika bu konuda nasıl bir yol alacak...

 

(BTnet)

Yorumlara Git

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…

Tüyleri diken diken eden görüntüler: İşte Hoca Ahmet Yesevi'nin çilehanesi