AKİT MENÜ

Teknoloji

Toyota milyonlarca aracını geri çağırıyor!

RAV 4 ve Vanguard araçlarında hata tespit eden Toyota, 3 milyona yakın aracı geri çağırdı.

Son dönemlerde otomotiv sektöründe ciddi sayıda aracını geri çağıran markaları görmüştük. Buna en güzel ve muhtemelen hepinizin hatırlayacağı örnek olarak emisyon sorunu sebebi ile rekor geri çağırma yapan Volkswagen gösterilebilir.

Şimdi ise ciddi bir rakam ile araçlarını geri çağıran firma, Japon otomotiv devi Toyota. Araçlarında bulunan bir arıza sebebi ile bu kararı alan Toyata'nın çağırdığı araç sayısı tam 2 milyon 870 bin.

2005 ile 2014 yılları arasında üretilen SUV model RAV 4 ve 2005-2016 yılları arasında üretilen Vanguard araçları Toyota tarafından geri çağırıldı. Araçların geri çağılmasındaki sebep ise, birkaç kaza sonrası Toyota'ya ulaşan kaza raporları. Bu raporlara göre bahsi geçen modellerden bazılarında çarpışma esnasında emniyet kemeri yerinden çıkmış.

Birden fazla kaza raporunun ulaşmasının ardından durumu araştırmaya başlayan Toyota, bahsettiğimiz araçlarda koltukların kenarlarında bulunan metal aksamın kemerde hasara yol açtığı, bu sebeple kaza esnasında kemerin işlevini yerine getiremediğini farketmiş.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…

Tüyleri diken diken eden görüntüler: İşte Hoca Ahmet Yesevi'nin çilehanesi