AKİT MENÜ

Sağlık

Folyoda balık pişirmeyin!

Kesinlikle şu fotoğrafta görüldüğü gibi alüminyum folyaya sarıp pişirmeyin.

Güncelleme Tarihi:

Alüminyum folya ile hiçbir şey pişirmeyin, ısıtmayın. Koruma altına almayın. Alüminyum sinsi zehirdir! Pişireceğiniz her ne ise yağlı kağıda sardıktan sonra alüminyum folyo kullanın. Izgara ya da fırında en sağlıklısı. Balığı hafif sulu kalacak şekilde, çok kızartmadan pişirmelisiniz. Balık tek başına lezzetli bir besin. Şekerli, kremalı, soyalı soslar asla kullanmayın. Buhar yöntemini tercih edin. Protein ve yüksek ısı ile kayba uğrayan vitamin ile mineraller pişirme suyuna geçmeyip balıkta kalmaktadır.

TAZESİ NASIL ANLAŞILIR?

Gözü canlı ve dışa doğru bombeli olmalı. Pulları canlı ve parlak olmalı. Pulları dokunulduğunda düşmemeli. Elinizle kaldırdığınızda kuyruğu sarkmadan dik bir şekilde duruyorsa, o balık tazedir.

Balığın kırmızı canlı solungaçları taze olduğunun bir göstergesidir. Ama dikkat kazıkçılar boyamış olabilir!..
Ayrıca balık etine elinizi bastırdığınızda deri kendini eski haline getiriyorsa, bu taze olduğu anlamına gelir.

Kaynak: Akit Gazetesi Evim Evim Sayfası

Yorumlara Git

Gabar'da petrolün yanına yeşil mühür! Bakanlık düğmeye bastı

Binlerce şoförün ekmeği tehlikede! CHP’li İBB'den turizm taşımacılığına dinamit

Gaffar Yakınca Ali Mahir’i böyle tanımladı! ‘Mide bulandırıcı biri’ Dünyanın tüm çöplerini toplasalar böyle bir tip çıkmaz

Her fırsatta inkar ediyorlar! Ortaylı’dan CHP’lileri çıldırtacak Osmanlı çıkışı

Ali Koç'tan Sadettin Saran yorumu! Adli kontrol kararı sonrası ilk açıklama