AKİT MENÜ

Ekonomi

'Yolcuyu 6'ya katladık'

Kotil, 2003 yılında 1,5 milyar dolar olan cirolarının bu yıl 11,4 milyar dolara yükseldiğini belirterek, “2023 hedefimiz de 24 milyar dolar. Bizim patronumuz yolcu. Patron, yolcu olunca hiçbir problem kalmıyor. Bütün sistemleri bunun üzerine kurduk” dedi

2014-03-23 04:45:13

BURSA - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “2003 yılında 1,5 milyar dolar olan ciromuz bu yıl 11,4 milyar dolara yükseldi. 2023 hedefimiz de 24 milyar dolar. Dolayısıyla iyi gidiyoruz” dedi. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin, “Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajansı” konulu oturumunda konuşan Genel Müdür Kotil, THY’nin çok iyi bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

YOLCUYU 6’YA KATLADIK

Şirketi 2003’te yeniden yapılandırdıklarını ve o dönem toplam yolcu sayısının 10 milyon olduğunu hatırlatan Kotil, bu yıl yolcu sayısının 60 milyona yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“2003 yılında 1,5 milyar dolar olan ciromuz bu yıl 11,4 milyar dolara yükseldi. 2023 hedefimiz de 24 milyar dolar. Dolayısıyla iyi gidiyoruz. Almanlardan sonra da Avrupa grubunda ikinciyiz; yolcu sayısında”  ifadesini kullandı. Hiçbir şeyin kendi kendine olmadığını anlatan Kotil, işlerini çok sevdiklerini vurguladı. Kotil, yolcu sayısı 10 milyondan 60 milyona ulaşınca, sefer sayısı da 5-6 kat artınca aralarında genç çalışanların katıldığı bilgisini verdi.
2006 yılında 21 Mayıs’ta özel şirket statüsüne kavuştuklarını vurgulayan Kotil, “O pazartesi günü, kamu, azınlığa düşünce bizim patron değişti ancak Maliye Bakanımıza rapor ediyoruz hala. Hisselerin yüzde 49’u Özelleştirme İdaresinde ama o gün patronumuz, yolcumuz oldu. Bunu 2006’dan beri sürekli hem kendimize hem de herkese söylüyoruz; bizim patronumuz yolcu. Patron, yolcu olunca hiçbir problem kalmıyor” dedi.

'AVRUPALI HAVAYOLUYUZ'

İkramda çok iyi durumda oldukları ve bu alanda “en iyi havayolu ödülü”nü aldıklarını hatırlatan Genel Müdür Temel Kotil, “Avrupalıyız, Avrupalı bir havayoluyuz. Bu arada ben, Avrupa Havacılık Birliğinin de başkanıyım. Orada da THY’yi temsil ediyorum ama Avrupa’nın en doğusundayız. Afrika’nın en kuzeyindeyiz. Afrika’ya da en çok uçan havayoluyuz. Asya, kocaman. Asya’nın da en batısındayız. Asya’da da global yükselme olduğunu biliyoruz. Bunların kesişim noktası Türkiye” dedi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı