AKİT MENÜ

Teknoloji

Geleceğin silahlarını Türk öğrenciler tasarlıyor

Kırıkkale Üniversitesi, gelecekte kullanılması planlanan elektromanyetik silah ve mühimmat sistemleri için 3 boyutlu prototip çalışması yapıyor.

2016-02-26 15:38:18

3D Mekanik Sistemler İçin Prototip Üretimi Projesi kapsamında, TÜBİTAK ve Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projeleriyle geliştirilerek üretilen 3 boyutlu prototiplerin, savunma sanayiunin millileştirilmesi ve güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, “Özellikle milli savunma sanayimizin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi adına yapılacak bu çalışmalar, bizim için çok büyük önem taşıyor. MKEK mühimmat ve silah fabrikalarında çalışan arkadaşlarla yapacağımız çalışmalarda amacımız, yeni silah ve mühimmat tiplerinin oluşturulmasını sağlamak. Bunun üzerinde yoğunlaşmış durumdayız” diye konuştu.

İSTEDİĞİMİZ ŞEKLİ VEREBİLİRİZ

Bozdemir, çalışmalarında 3D printer olarak isimlendirilen yazıcıları kullandıklarını ve istedikleri şekli çıkarabilecekleri özel bir printer sistemine sahip olduklarını dile getirdi. Bozdemir, tasarladıkları silah sistemlerinin prototiplerini, üç boyutlu yazıcı sistemiyle görünür hale getirdiklerini ifade etti.

Yorumlara Git

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

İran’da İsrail ajanlarına büyük darbe

Mehmet Uçum duyurdu! "Türkiye, Meclis eliyle anayasa yapmaya muktedirdir"

Devlet destekli rafineriler iflas etti: Küresel kriz onları da vurdu! Petrol ve kimya devi iki dev tesis kapanacak!

HÜDA PAR CHP’yi böyle tiye aldı: ‘Laiklik elden gidiyor’