AKİT MENÜ

Teknoloji

Akıllı telefonlar için 256 GB bellek!

Samsung, 256 GB kapasite sunan UFS 2.0 depolama birimini resmen tanıttı. Kapaistesi ve hızıyla öne çıkan bu modül, Galaxy Note 6 modelinde kullanılabilir.

2016-02-26 16:23:28

Akıllı telefonlarımızda yer alan dahili depolama biriminin kapasitesi ve hızı büyük önem taşıyor. Bu konuda sürekli kendini geliştiren ve yeni modüller üretmeye devam eden Samsung, 256 GB kapasiteli UFS 2.0 belleğini resmi olarak duyurdu.

Oldukça etkileyici özelliklere sahip yeni modül, yazma hızlarında 45,000, okuma hızlarında ise 40,000 IOPS performansı sunuyor. Bir önceki jenerasyonda bu değerlerin 19,000 ila 14,000 IOPS olduğunu belirtelim.

SSD PERFORMANSI MOBİLE TAŞINIYOR

SSD performansını bu modül ile akıllı telefonlara taşıyacak Samsung, 256 GB UFS 2.0 ile kullanıcılara saniyede 850 MB veri okuma hızı vadediyor. Yapılan açıklamaya göre üst düzey akıllı telefonlar için üretilen bu modül başta 4K medya tüketimi için kullanılacak.

Henüz bu modülün hangi akıllı telefonlarda yer alacağına dair bir açıklama olmasa da, Galaxy Note 6'da bu çipi görebilmeyi çok isteriz doğrusu.

 

(shiftdelete)

Yorumlara Git

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

İran’da İsrail ajanlarına büyük darbe

Mehmet Uçum duyurdu! "Türkiye, Meclis eliyle anayasa yapmaya muktedirdir"

Devlet destekli rafineriler iflas etti: Küresel kriz onları da vurdu! Petrol ve kimya devi iki dev tesis kapanacak!

HÜDA PAR CHP’yi böyle tiye aldı: ‘Laiklik elden gidiyor’