AKİT MENÜ

Teknoloji

Yerli otomobil ne zaman yollarda olacak?

Heyecanla beklediğimiz yerli otomobillerin ne zaman satışa sunulacağı konusunda Fikri Işık bazı açıklamalar yaptı.

Bildiğiniz üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile birlikte ortak yürütülen çalışmalar sonucunda yerli otomobil üretimi için artık gün saymakta. 4 farklı prototip şeklinde bulunan ve birkaç ay önce kamuflajlı hali ile görücüye çıkmış, kamuflajsız hali içinse 2018 yılında düzenlenecek İstanbul Autoshow işaret edilmişti.

Araçların tam olarak ne zaman yollardaki yerini alacağı belli değil. Fakat Şanlıurfa'da Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen Rekabetçi Sektörler Programı imza törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin geleceğine dair bazı önemli açıklamalarda bulunurken, üstü kapalı da bir tarih verdi.

Daha önceden yaptığı açıklamada planlarının bu yılın sonunda ilk kez filoyu göstermek olduğunu söyleyen Fikri Işık, yerli otomobillerin 2020 yılından önce yollarda yerini almış olacağını sözlerine ekledi. Bu açıklama da bizlere araçların çıkış tarihini biraz daha detaylandırma imkanı sunmakta.

Araçların 2018'de düzenlenecek olan İstanbul Autoshow'da görücüye çıkacağını biliyoruz. Şimdi de Işık'ın açıklamaları doğrultusunda 2020 yılından önce araçların yollarda olacağını biliyoruz. Bu da demek oluyor ki araçların satışa çıkma tarihi olarak 2018'in sonu ya da 2019'un başı diyebiliriz.

 

(webtekno))

 

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı