AKİT MENÜ

Teknoloji

omurga nakli böyle gerçekleştirildi

Prince of Wales Hospital'da bir ilk gerçekleştirildi. 3D yazıcıyla üretilmiş olan bir omurga, hastaya başarıyla nakledildi.

3D yazıcılar, hastaların tedavisinde de sıklıkla kullanılıyorlar. 3D yazıcının üretim çeşitliliğini kullanarak hastasını iyileştirmeyi başaran hastaneler arasına son olarak Sidney'de bulunan Prince of Wales Hospital katıldı.

Prince of Wales Hospital'da gerçekleştirilen 3D yazıcıyla üretilmiş omurga nakli, hastayı iyileştirmenin yanı sıra hastanenin bir ilke imza atmasını da sağladı. Bu ameliyat sayesinde hastane, dünyanın ilk 3D yazıcıyla üretilmiş olan, başarılı omurga naklini gerçekleştirmiş oldu. Ameliyatı yapan ekipte yer alan Ralph Mobbs bir beyin cerrahı. Ralph'in ABC'ye verdiği röportajde belirtilene göre hastanın sadece omurgası değil, omurga üzerinden beyne ulaşan sinir bağlantıları da iyileştirildi.

Bir çeşit kansere yakalandıktan sonra omurgasında bulunan sinir bağlantılarının işlevini yitirdiği bildirilen hasta, omurganın yenisiyle değiştirilmesinin ardından sağlıklı sinir bağlantılarına yeniden kavuştu. Bağlantıların zarar görmesinin ardından ellerini ve ayaklarını kullanamayan hastanın bu konularda da iyileşme kaydettiği bildirildi.

Doktorların yaptığı açıklamalara göre hastanın sadece omurgası değil, aynı zamanda boyun kemiklerinden bazıları da 3D yazıcıyla yeniden üretildi. Bu sadece hastanın boynunu döndürebileceği belirtildi.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı