AKİT MENÜ

Teknoloji

Uçan otomobil geliyor - Video

Uçan otomobiller bir türlü hayatımıza giriş yapmış değil. Fakat biraz daha sabredersek gökyüzünde uçan araçlarımıza kavuşacağız.

This browser does not support the video element.

Terrafugia uçan otomobili TF-X'i göklere çıkarmak için gün sayıyor. 300 beygirlik hibrid otomobil olan TF-X, saatte 320 km's hıza kadar ulaşabilmekte. Aracın full depo ile katettiği yol mesafesi ise 800 kilometre. Terrafugia TF-X'i cazip kılan bir diğer özellik, aracı kullanmak için herhangi bir ekstra sertifikaya ihtiyaç duymayacak oluşunuz.

Zira aracın havadayken bir pilota ihtiyacı yok. Kullanan kişi varış noktasını belirledikten sonra TF-X kendi başına varışa yolculuk etmekte. Sadece araca iniş esnasında müdahale etmeniz gerekiyor. Bu sayede aracı kullanan kişi inişin olabildiğince güvenli yapılmasını da saplayabilecek.

Terrafugia'nın açıkladığına göre TF-X, 2018 yılında test uçuşlarına başlayacak. Birkaç sene sürecek test uçuşları ve yeni düzenlemelerin ardından ise TF-X, 2025 yılında resmi olarak satışa sunulacak. TF-X'e sahip olmak için 250.000 doları gözden çıkarmanız gerekmekte.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı