AKİT MENÜ

Teknoloji

Sony’den yeni VR patenti

Sony, bu yıl piyasaya süreceği PlayStation VR ürünü için çalışmalara devam ediyor. Yeni patent başvurusunda bulunan firma, herkesi şaşkına çevirecek bir teknolojinin peşinde.

Teknoloji dünyasının son gözdesi VR gelişmeye davam ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen MWC etkinliği başta olmak üzere gündemden hiç düşmeyen sanal gerçeğe, Sony firmasından yeni bir hamle geldi.

Oculus Rift ve Gear VR gibi ürünlere rakip olacak olan PlayStation VR, kullanıcıları kontrol cihazlarından kurtarabilir. PlayStation VR için daha önceden açıklanan tanıtım günü 15 Mart. Lansmana yetişeceği düşünülmeyen bu arabirimde, iki elin de boşlukta hareket etmesiyle kontrolü amaçlayan Sony, yeni patent başvurusu ile bu teknolojiyi bize yakın tarihte sunmaya hazırlanıyor.

Üzerinde çalışılan arabirime aslında çok yabancı değiliz. 2010 yılında piyasaya sürülen ve o dönemde PlayStation 3 ile kullanılan el izleme sensörüne benzeyeceği iddia edilen ürünün şekli konusunda çeşitli söylentiler mevcut.

Daha çok eldiven şeklinde olacağı düşünülen ürünün kullanıcıya geri bildirimi titreşim yoluyla iletmesi bekleniyor. Kontrollerin parmak ve bilek hareketleri ile algınacağı ihtimali yüksek görünüyor. Potansiyel arayüz hakkında çalışmalara devam eden Sony, gelecek günlerde daha somut bir prototip çıkarıp çıkarmayacağı ise merak konusu.

 

(shiftdelete)

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı