AKİT MENÜ

Teknoloji

Otomobil devinden ilginç karar

Fabrikalarında robotların sayısını arttıran otomotiv devlerinin aksine, Mercedes insan işçiler alacağını belirtti.

Gelişen teknoloji sayesinde fabrikaların sayısı arttı ve neredeyse üretilen her şey robotların elinden çıkmaya başladı. Oldukça hızlı, marifetli olan ve yorulmak bilmeyen bu robotların ürettiği ürünler sayesinde büyüyen fabrikalar, mümkün olabildiğince çok işçisini robotlarla değiştirdi. Şu ana kadar yaşanan değişim sürekli olarak işçilerin çıkartılması ve robotların işe alınması şeklindeydi. Ancak Alman otomotiv devi Mercedes, bunun tam tersini uygulama kararı aldı.

Mercedes'in üretim sorumlusu Markus Schaefer tarafından açıklanana göre yeni S Serisi otomobillerde çok fazla detay var ve fabrikada bulunan robotlar, bu detaylar için uygun değil. Bu nedenle S Serisi araçların özen gerektiren tüm işlerinde işçileri kullanma kararı almış olan Mercedes, aracın kaba üretimini robotlara yaptırma kararından hala vazgeçmiş değil.

Mercedes'in S Serisi'ne özel olarak insanları tercih etmesindeki bir diğer neden de serideki araçlarda çok fazla kişiselleştirme seçeneğinin bulunması. Fazla seçenek, daha farklı fonksiyonlara sahip olan robotların kullanılması anlamına geliyor ve sadece birkaç yüz araç için Mercedes'in yeni robot satın almaya hiç niyeti yok.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı