AKİT MENÜ

Gündem

Cemaat-CIA İşbirliğine suçüstü!

Fetullah Gülen cemaati ile yabancı istihbarat birimleri arasındaki ilişki deşifre oldu. Önceki gün internet sitelerine düşen ses kaydında, şifreli kodlamalarla, CIA’nın cemaati ‘MİT’e karşı uyardığı’ belirtiliyor.

2014-03-27 12:49:28

This browser does not support the video element.

ARDA ŞİMŞEK/İSTANBUL - 17 ve 25 Aralık kirli operasyonlarıyla birlikte AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paralel örgütün, yabancı istihbarat birimleriyle işbirliği belgelendi. Fetullah Gülen ve sağ kolu Mustafa Özcan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı, önceki gece sosyal medyayı salladı. Youtube’a düşen söz konu konuşma, paralel örgütün Amerikan istihbarat servisi ile işbirliği içerisinde olduğunu ortaya koydu.
Ses kaydında, Fetullah Gülen ile Mustafa Özcan şifreli ifadelerle, ABD istihbaratının MİT’in takibine yönelik uyarılarını değerlendiriyor. Skandal görüşmede ikili, örgütün MİT imamını “Dr. Sinan” olarak, teşkilatı ise “ Dr. Sinan’ın şirketi” olarak kodladıkları ifade ediliyor.  

ABD İSTİHBARATI GÜLEN’İ MİT’E KARŞI UYARMIŞ

Söz konusu konuşmada Gülen, Mustafa Özcan’dan, bir ABD istihbarat yetkilisinin kendisine gönderdiği istihbaratı alıyor. ABD istihbaratı Gülen’e MİT’in Pensilvanya’daki faaliyetlerini artırdığını söylüyor ve Gülen’i MİT’e karşı uyarıyor. Kod adların kullanıldığı konuşmada ‘Dr. Sinan’ın Şirketi’ kod isminin MİT, ‘Dr. Sinan’ kod isminin ise, paralel örgütün MİT sorumlusu Murat Karabulut olduğu belirtiliyor. Yine konuşmada, ‘Özbek’ isimli bir şahıs var. Bu şahsın ise, ABD istihbaratı ile Almanya’da görüşen örgüt üyesinin kod adı olduğu iddia ediliyor.

GÜLEN, ÖNCE ALMANYA İÇİN UYARILDIĞINI SANIYOR

Mustafa Özcan, Gülen’i uyarırken, ABD istihbaratı ile Gülen grubu temsilcisinin Almanya’da görüştüğünü, “Özbek (paralel örgütün CIA’yla görüşen elemanı) dostumuz var ya efendim, sizin oradaki yetkililerle (CIA) Almanya’da görüştüler. Zaman zaman görüşüyorlardı şeyle ilgili. Bizim bu Dr. Sinan Bey’in Şirketi (MİT) var ya efendim, o şirket oraya, onların da daha böyle dikkatini çekecek şekilde bazı elemanlar göndermişler. Orada oturan, orada görülen Türklerin sizin oraya giriş çıkışlarında daha böyle dikkatli olsak iyi olur dedi” sözleriyle anlatıyor. Gülen ise uyarının, örgütün Almanya’daki faaliyetleri için olduğunu zannediyor, “Almanya için değil mi?” diyor. Mustafa Özcan ise, “Değil efendim, sizin orayla ilgili, oranın yetkililerinin de dikkatini çekmiş” diyerek CIA’nın MİT’e karşı yaptığı bu uyarının Pensilvanya ile ilgili olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Gülen’in bu yanlış anlamasından, örgütün Almanya’daki sızma ve diğer faaliyetleri de açığa çıkmış oluyor.

FOTOĞRAFLARIN VE YENİ KAYITLARIN DA  YAYINLANACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Konuşmanın yer aldığı söz konusu videoda, paralel yapının yabancı istihbaratlarla olan ilişkisine dair fotoğrafların ve yeni konuşmaların da yayınlanacağı bilgisi yer alıyor. İşte o ses kaydı

Mustafa Özcan: Bu Özbek (paralel örgütün CIA’yla görüşen elemanı) dostumuz var ya efendim

Fetullah Gülen: Evet, biliyorum

Mustafa Özcan: Sizin oradaki yetkililerle (CIA) Almanya’da görüştüler. Zaman zaman görüşüyorlardı şeyle ilgili. Bizim bu Dr. Sinan Bey’in Şirketi(MİT) var ya efendim,

Fetullah Gülen: Anladım, Evet Evet

Mustafa Özcan: O şirket oraya, onların da daha böyle dikkatini çekecek şekilde bazı elemanlar göndermişler. Onun için orada oturan, orada görülen Türklerin sizin oraya giriş çıkışlarında daha böyle dikkatli olsak iyi olur dedi efendim

Fetullah Gülen: Almanya için değil mi?

Mustafa Özcan: Değil efendim, sizin orayla ilgili, oranın yetkililerinin de dikkatini çekmiş.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı