AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Etli bulgu pilavı tarifi | Leziz bir bulgur pilavı tarifi arayanlar birebir ölçülü tarif araştırıyor. Peki, bulgur pilavı nasıl yapılır? | Etli bulgur pilavı nasıl yapılır? | Tam ölçülü bulgur pilavı| Etli bulgur pilavı ölçüsü

Kolay bulgur pilavı | Mis gibi kokusu ve lezzetiyle damakları şenlendiren etli bulgur pilavını kolaylıkla pişirebilirsiniz. Peki, etli bulgur pilavı için hangi malzemeler gerekiyor.

Etli bulgur pilavı tarifi

Malzemeler: 100 gram kuşbaşı et 2 su bardağı bulgur 1 adet soğan 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Kimyon 3 su bardağı su

Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle soğan ve havucu küp küp doğrayın.

Ardından bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın.

Önce soğanı soteleyin ardından da havuçları ekleyin.

Tencereye etleri ekleyip kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Etlerin üzerine bulgur ekleyip kavurun.

Tencereye salça, tuz, karabiber, kimyonu ekleyin.

Ardından tencereye suyu ekleyin.

Pilavınızı kısık ateşte pişirin.

Pilav suyunu çekince tencereye kağıt havlu örtün ve demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun. 

İlişkili haber:

Lahana sarması tarifi
Yorumlara Git

İBB şirketlerinde tablo vahim! BELTUR ve İSFALT için peş peşe alarm zilleri çalıyor!

Rusya oyunbozanlık yaptı! Türkiye durdurdu

Yaşı 90 ama yalanları bitmemiş! Alev Coşkun’un motorunu yakacak sorular

11 ilde bungalov dolandırıcılığı operasyonu: Çok Sayıda gözaltı var! Hesaplarda 35 milyon liralık hareketlilik tespit edildi

Sıcak saatler! Askeri uçak düştü