AKİT MENÜ

Gündem

‘Maskeleri erken düştü’

750 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek örgütü olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 17 Aralık darbesiyle ilgili Akit’e önemli değerlendirmelerde bulundu:

2014-03-29 01:29:26

EMRE KÜSKÜN / ANKARA - 17 Aralık operasyonu hakkında farklı değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci?

Gezi süreciyle başlayan küresel operasyon devam ediyor. Yani 17 Aralık, Gezi’nin devamı ve kuklaya değil kuklacıya bakmalıyız. 17 Aralık operasyonunu tezgahlayanların, yolsuzluk iddia ve ithamlarının altına gizlediği, yetim hakkıyla kamufle etmeye çalıştığı sivil vesayet hedefi gün gibi ortaya çıkmıştır. 17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan “Büyük Türkiye” hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması, milleti ve devleti demokratikleşme, özgürleşme yolculuğundan döndürmemelidir. Yorulmadan daha demokratik devlet, daha özgür millet hedefine uzanmalıyız. 12 Eylül 2010 referandumuyla daha da netleştirdiğimiz yol haritasına sadık kalmalı, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik sosyal hukuk devletini gerçek anlamda tesis etmeliyiz. Paralel devleti ve uzantılarını, yolsuzluk iddialarını hukukun evrensel kurallarına, adil yargılamaya ve bağımsız yargıya dair ilkelere sadık kalarak açığa kavuşturmalıyız. Ancak, kayıt dışı siyasete de göz yummamalıyız...

Peki Türkiye’den neden rahatsızlar?

Türkiye kendi iç sorunlarını çözerse sadece süper güç olmayacak, Ortadoğu’ya örnek olacak bir ülke durumuna gelecek. Bu terörist devletlerin işine gelmez. 17 Aralık’ta Türkiye hedef alındı çünkü; Başbakan Erdoğan, Davos’ta “one minute” dedi. Mavi Marmara sonrası sergilenen dik duruş ve İsrail’in çaresizliği ortada. Sonra Türkiye, BM’nin çarpık demokrasi anlayışına rest çekti,  Suriye’de mazlumlara destek verdi. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile raflara kaldırılan sorunlarla yüzleşilmeye, kardeşlik hukuku içinde çözüm aranmaya başlandı. Yaklaşık bir yıldır çatışma yok, analar çok şükür ağlamıyor, saflar ise her geçen gün sıklaşıyor. İşte tüm bunlar terörist devletleri panikletti. İçerideki iş birlikçileriyle birlikte çirkin bir senaryoyu sahnelemeye başladılar. Ancak maske erken düştü, figüranların kimlere hizmet ettiği anlaşıldı. Tekrar altını çizelim; son operasyonda, hedef AK Parti Genel Başkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve Başbakan üzerinden Türkiye olduğu açıktır. Bu yüzden, kime oy verdiği, hangi ideolojiden olduğu, hangi cemiyetin ya da camianın mensubu olduğuna bakmadan herkes bu operasyona karşı ortak tavır almalıdır. Biz inanıyoruz ki “Büyük Türkiye”, sadece 76 milyon insanımızın değil, bütün İslam aleminin hatta bütün insanlığın huzurunu, mutluluğunu, refahını gözetecek bir kutup yıldızı olacaktır.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK TÜRKİYE”

Memur-Sen’in, Türkiye’nin en büyük emek örgütü olduğunu biliyoruz. Memur-Sen’in yeni hedefi nedir?

 Biz, bu ülkenin ve milletin, medeniyet coğrafyamızın, dünya mazlumlarının özlemini duyduğu ve dualarıyla desteklediği Büyük Türkiye’yi hayata geçirmekten sorumluyuz. Büyük Memur-Sen ailesi, Genel Başkanlardan, Yönetim Kurulu Üyelerine, Kadınlar Komisyonundan, Genç Memur-Sen’ine, Engelliler Komisyonundan, Emekli Memur-Sen’ine şube başkanından işyeri temsilcisine, delegesinden üyesine bütün mensuplarıyla Büyük Türkiye hedefinin ve bu hedef için gecesini gündüzüne katanların, milletle birlikte yol alanların yanındadır, yanında olacaktır. Bunun için daha büyük olmalıyız. Daha güçlü olmalıyız. Daha fazla üyeyle yol almalıyız. Büyük Türkiye’nin en büyük destekçisi Büyük Memur-Sen olmalı. Hedef 15 Mayıs’ta en az 850 bin üye, Hedef Büyük Türkiye...

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı