AKİT MENÜ

Gündem

HAİNLERİN KÖKÜ KAZINSIN

Devletin üst düzey yetkililerinin Suriye politikası ile ilgili yaptığı görüşmeyi sızdıranların casusluk suçu işleyerek vatana ihanet ettiklerini belirten siyasetçiler ve Sivil Toplum Kuruluşları, “Bu hainlerin kökü mutlaka kazınsın” dediler.

2014-03-29 13:53:13

HABER MERKEZİ - Süleyman Şah Türbesi’ne muhtemel bir saldırı halinde alınacak tedbirlerin ve Suriye politikasının görüşüldüğü toplantının ses kayıtlarını illegal şekilde deşifre eden hainlere siyasetçilerden tepki yağıyor. Siyasetçiler, olayı yapanların casusluk suçu işleyip, ülkeye ihanet ettiği görüşünde birleşirken, kamuoyu hainlerin kökünün kazınmasını bekliyor.

VATANA KARŞI SUÇ İŞLEDİLER

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesini değerlendiren TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır. Bu doğrudan devlet güvenliğimizle, milli emniyetimizle alakalı bir konudur. Bunları yapanların vatana karşı suç işledikleri bilinmelidir.  Bu haince saldırı ve çabaların yargı önünde hesap vereceği bilinmelidir” dedi.

‘BU ESED’E HİZMETTİR’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, “Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide istifade eder, IŞİD istifade eder” dedi. Arınç, “Önümüzdeki süreçte bu yapının ne yapmak istediği, neyi, nasıl yapmak istediği, çok da teknik çalışmışlar, bazılarına da hâlâ yeni akıl sır erdirilmeye çalışılıyor. Bütün bunların bir illiyet bağı içinde ne amaçla yapıldığını, seçim sonrası nisan, mayıs, haziran; vurmadan, kırmadan, dökmeden, hukuk içinde, biz hukuk devletiyiz, eğer hukukumuza göre suç sayılan fiiller varsa bunların elbette yargılaması yapılır, idari yönden de tedbir alınır” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren Arınç, “Her şeyi bir tarafa atarak, ‘Devletin güvenliğine ait bir şeyi yayınlamak suçtur, alçaklıktır, cinayettir’ demesi gerekirken, ‘Youtube’a erişim neden engellendi, bırakın herkes bunu okusun, bırakın bunlar dolaşsın, herkes bilsin’ demek hangi mantığa, hangi akla sığar ve kime hizmet eder?” diye sordu.

‘BU TERÖRÜ DESTEKTİR’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “Bu AK Parti’ye bir müdahale değil. AK Parti’yi dizayn etmek isteyenler var, bu olabilir. Siyasette bunlarla karşılaşılabilir. Bu Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, devletine dönük bir saldırıdır. Çünkü orada konuşulan konu AK Parti stratejisi değil, dışarıda mevcut askeri güvenliğin teminat altına alınması, bir vatan toprağının parçasının teminat altına alınması. Bunun yayınlanması Türkiye Cumhuriyeti devletinin caydırıcılığı konusunda şüpheler doğurmasına sebebiyet vermiştir. Bunun yayınlanması Suriye rejimi başta olmak üzere Türkiye’ye düşmanlık besleyenlere koz vermiştir. O zaman biz bunu düşmanca bir tavır olarak takınırız. Böyle bir müdahalede bulunulması, kesinlikle bir ulusal güvenlik suçudur ve bir saldırıdır. Sonra yayınlanması başka bir saldırıdır. Bütün terör gruplarına destektir. Bunu yapanlar El Kaide ile işbirliği yapıyorlar, IŞİD ile işbirliği yapıyorlar, açıkça onu demek istiyorum. Bunun sorumluları, ihmal varsa onlar da gereken her türlü soruşturmalar yapılacak ve sonuna kadar bu konuda gidilecek” diye konuştu.

‘MİLLETE İHANET’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bu istişareleri, bu görüşmeleri kayda alan alçaklara sesleniyorum. Servis eden alçaklara sesleniyorum. Bu bir ihanettir, bu devlete, bu millete ihanettir. Hem kayda almak, hem bunu yayınlamak ihanettir. Türkiye Allah göstermesin bir sıkıntıya girse zil takıp oynayacak hainler var. AK Parti kaybetsin de Türkiye isterse savaşa girsin. Türkiye de isterse yüzlerce, binlerce insan birbirinin karşısına dikilsin bunların umurunda değil” dedi.

NAMUSLARINI TEŞHİR ETTİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Bir insanın veya insan grubunun kendi ülkesinde milli menfaatlerini dışarıya servis yapması, kendi namusunu teşhir etmesinden farklı bir şey değildir. Bu kadar ağır söylüyorum” dedi.

‘BUNU ANCAK DÜŞMAN YAPAR’

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, “Dün ortaya çıkan durum açık bir vatan hainliğidir. Bir ülkenin, bir devletin, bir milletin düşmanları ancak böyle şeyler yapabilirler. Devlet de bu durumu ortaya çıkarır, çıkaracaktır” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de, “Bu casusluk faaliyetini yapanların yanına kâr kalmayacağını herkesin bilmesi lazım. Dün nitekim Başsavcılık da meseleye el koydu, şu anda soruşturma yapılıyor. Bu işi yapanların kimler olduğu konusunda çalışma başlatıldı” dedi.

‘YAPANLAR BELLİ’

 AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Devletin bu anlamdaki yetkililerinin yaptığı toplantının dinlenmesi ve bunun da sızdırılması casusluktur. Bu, vatana ihanettir. Zaten bunların yaptığı baştan beri vatana ihanettir. Başından beri Türkiye’ye yönelik tehditlerin amacı; Türkiye’ye zarar vermek, Türkiye’yi karıştırmak, Türkiye’yi kaosa sürüklemek. Bunu kimin yaptığı da çok belli” diye konuştu.

MİLLET BU OYUNLARI BOZACAKTIR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ben hem hukuk dışı buluyorum, hem ülkeye yapılan bir ihanet olarak görüyorum. Yapanlar da en kısa zamanda en ağır cezasını çekeceklerdir. Büyük devletiz, büyük milletiz. Her türlü tedbiri alırız, her türlü oyunu da bozarız, her tuzağın üstesinden de geliriz. Milletimiz merak etmesin” dedi.

• Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de bu yapılanan vatana millete ihanet olduğunu belirterek, “Millet bunların zerre kadar umrunda değil” dediler.

“BUNLAR AŞAĞILIK YÖNTEMLERLE BİR YERE VARAMAYACAKLAR”

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan da, son dinleme kaydının, paralel devletin hedefini açık olarak ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugüne kadar kişileri hedef alan bu itibar cellatları, ilk kez Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almıştır. Bunlarla mücadelenin bir istiklâl mücadelesi olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Çünkü devletin en mahrem yerlerinin dinlenmesi, sırlarının ortaya dökülmesiyle casusluk suçu işlenmiş ve söz konusu siyasal casusluk faaliyeti devletin askeri hareketlerini tehlikeye sokmuştur. Türkiye’nin ulusal güvenliğine zarar verenlere, aşağılık yöntemlerle şerefli bir hedefe varamayacaklar. Maalesef bugüne kadar dini söylemlerle kendini pazarlayan bir hareket, bugün rüzgârın oyuncağı olmuştur.”

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı