AKİT MENÜ

Gündem

Milli iradenin sesi Pensilvanya’dan duyulacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tellerini dinlendirmek için İstanbul’da istirahat etmesi sebebiyle, Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitinginde ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız halka hitap etti. Konya mitinginde konuşan Davutoğlu, “30 Mart’ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan Anadolu’dan, Trakya’dan; Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuyan herkes dinleyecek” dedi

2014-03-29 09:33:24

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tellerini dinlendirmek için İstanbul’da istirahat etmesi sebebiyle, Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitinginde ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız halka hitap etti. Konya’da coşkulu kalabalığa seslenen Bakan Davutoğlu’na milletvekili ve belediye başkan adayları eşlik etti. Davutoğlu “30 Mart’ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan Anadolu’dan, Trakya’dan; Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuyan herkes dinleyecek” şeklinde konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Kayseri Cumhuriyet Alanı’nı dolduran on binlere seslendi.

“HİÇBİR KOMPLO BU HAREKETİ DURDURAMAZ”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konyalıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Aziz Konyalılar bu selam sadece benim selamım değil, Sayın Başbakanız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamıdır. Selamını kabul buyurun” dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti: “2004 mahalli seçimlerinde, Kıbrıs müzakereleri yürütülürken, ‘genç subaylar rahatsız’ diye başlıklar atarak bu harekete engel olmaya çalışanlar çıktı. Engel olabildiler mi? 2007 genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, 27 Mayıs muhtırasıyla milli iradeye sekte vurmak isteyenler başarılı olabildiler mi? 2008’de AK Parti‘yi kapatıp milli iradeyi teslim eden partimizi engellemeye çalışanlar, AK Parti’yi durdurabildiler mi? O zaman siz Konya’da şahit olun, 75 milyon Türkiye ve bütün dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişine engel olamayacak inşallah.”

BAYRAĞI DALGALANDIRAN SADECE AK PARTİ VAR

“Şu anda milli iradeyi, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her yerinde temsil eden tek parti AK Parti’dir. Bakınız; bir aylık tempoya bakın. Başbakanımızı takip ettiniz. Bir gün Edirne’de, bir gün Van’da, Muğla’da, Rize’de, her yerde... Türkiye’nin her bölgesinde 100 binlerin katıldığı, milyonların katıldığı mitingler yaptı. Her yerde hiçbir ayrım olmaksızın bu al bayrağı dalgalandırdı” diye konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi her gün Türkiye’ye karşı bir şekilde komploların aleti olan ana muhalefet partisi, başbakanımızın tabiriyle genel müdürü, Van’a, Diyarbakır’a gidebildi mi? Türkiye’nin birçok şehrinde miting yapabildi mi ? Türkiye’nin güney doğusunda ne CHP var, ne de ikinci muhalefet partisi MHP var. Sadece ve sadece AK Parti var. O bölgelerde bu bayrağı dalgalandıran sadece AK Parti’dir. Peki, Orta Anadolu’ya geldiğimizde burada da yine ana muhalefet partisi yok. 3. parti yok. AK Parti’nin ezici üstünlüğüyle yarışmaya çalışan ikinci muhalefet partisi var.”

“BU MİLLET, GERÇEK LİDERLERİNİ BİLDİ, BİLECEK”

Meydandaki “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları üzerine Davutoğlu, “Başbakanımıza olan bu haykırışınızla, çağrınızla ben alıyorum mesajı. Kendisine hep beraber iletiyoruz. ‘Ne olursa olsun Konya arkanızdadır. Kim ne yaparsa yapsın Konya sizi terk etmeyecek. Konya 30 Mart’ta ses verecek’. Azeri kardeşlerimizin dediği gibi oy vermek ses vermek. Ses verecek. Konya, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her bir santimetrekaresini dolaşan, her bir vatandaşıyla kucaklaşan Başbakanımız ve ekibine en güçlü desteği verecek inşallah. Hem de Türk demokrasi tarihinin en güçlü, en rekor oy oranıyla Sayın Başbakan’a, AK Parti’ye, milli iradeye destek verecek miyiz? 30 Mart akşamında herkes haddini bilecek. Bu millet, gerçek liderlerini bildi, bilecek” şeklinde konuştu.

KAYSERİ TANER YILDIZ’LA COŞTU

Başbakan Erdoğan’ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığı Kayseri mitinginde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuştu. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan AK Parti’nin Kayseri mitingi öncesi tarihi Kayseri Kalesi’nin üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük boy posteri asıldı. Alandaki sahnenin arka kısmına iki vincin arasına da, üzerinde R.Tayyip Erdoğan’ın portresi bulunan ‘Seni Seviyorum, Mert Adam’ yazısı asıldı. Miting alanına ‘Erciyes karsız, ticaret kârsız, dünya sensiz olmaz’, ‘Kefeni giydik, geldik meydana’, ‘Kefenle çıktığımız bu kutlu yolda, kefenin bir parçası olmaya geldik’, ‘Biz kısık sesleriz, minareleri ezansız bırakma Allahım’, ‘Sen bize sesini feda ettin, bizim sana canımız feda’ pankartları asıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Mehmet Özhaseki’nin konuşmasının ardından, alanda bulunan yaklaşık 70 bin kişiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceki Kayseri mitingi ile yurdun çeşitli yerlerinde yaptığı mitinglerden derlenmiş 10 dakikalık konuşması yansıtıldı.

NİSAN AYINDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK

 Bakan Taner Yıldız, sağanak yağmur altında yaptığı konuşmanın başlangıcında Kayserili seçmenlere ve AK Parti’liler adına Başbakan Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Taner Yıldız, şunları söyledi: “Sizler her şeyin farkındasınız. Büyük bir oyun oynanıyor. Bu ülkenin yönetimine iarede koyan AK Parti’ye el koymak istiyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, biz bu milletten aldığımız yetkiyi bir başkasına devretmeyiz. Türkiye’yi yalnız ekonomisiyle değil, beyniyle, zihniyle, vicdanıyla, sağduyusuyla, seçkileriyle, basiretiyle yönetiyoruz. Bizim hiç bir şeyden korkumuz yok, yüreğimiz var. Zaman zaman söylüyorum, biz başbakanımıza yürekten, candan bağlıyız. Şükürler olsun bu yağmurda buraya geldiniz. Biz 12 yıldır gayretle çalışıyoruz, ne oldu başınıza tuğla mı düştü, Başkanımız birden nasıl kötü oldu? Bu mümkün mü, hiçbir yapı yalanla dolanla iftirayla yıkılmaz. Bizde cesaret ve yürek var. Her zaman, her fırsatta farklı, aleyhimize yayınlar yapıyorlar. Bize sürekli ömür biçiyorlar. Her altı ayda bir bizi aşağıya çekmek istediler. Biz doğalgazı, 28 Avrupa Birliği ülkesinden ucuza satıyoruz. Maliyetler arttı, döviz maliyetlerimiz artı ama; Allah’ın bize gönderdiği bu rahmetle su kaynaklarımızla beraber Nisan ayında doğalgaz ve elektriğe zam yapmıyoruz. Popülist davranışlarda bulunmuyoruz.” Erdoğan’ın son mitingi İstanbul’da

Yarın yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi parti liderlerinin mitinglerinde sona gelindi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat’ta Sivas’tan başlattığı seçim maratonunda, buün İstanbul’da yapacağı son mitingle 59 ilde seçmenle buluşmuş olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 28 Şubat’ta Çanakkale’den başlattığı miting programında bugüne kadar gerçekleştirdiği 56 mitinglerin sonuncusunu İstanbul’da yapacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, 50’den fazla ilde halka hitap ederken, seçim startını 4 Mart’ta Diyarbakır’dan veren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 22’i il merkezinde 80’den fazla miting yaptı.  

Yorumlara Git

23 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!