AKİT MENÜ

Teknoloji

Dünyanın ilk aktif uyku monitörü: Dreem

Nöroteknoloji şirketi Ritim, “Dreem” adı verilen uyku dalgaları konusunda aktif uyku monitörünü tanıtacağını açıkladı. Giyilebilir teknolojilerde yeni bir dönemin açılabileceğini söyleyebiliriz.

2016-03-05 14:42:48

Giyilebilir teknolojiler günümüz itibariyle çeşitli firmalar tarafından hayatımıza girmiş durumda. Nörolojik bilimler ile teknolojiyi bağdaştırmayı amaçlayan nöroteknolojik şirket Ritim ise giyilebilir teknolojilere farklı bir boyut getirmiş durumda.

Dünyanın ilk aktif uyku sensörü” adıyla kullanıcılara sunulacak alet, uyku sırasındaki beyin dalgaları hareketleri konusunda aktif veriler elde etmeyi amaçlıyor.

EEG sensörlerine sahip olan “Dreem” adındaki ürün, benzer teknolojiyi kullanan diğer sistemlerden farklı olarak basitçe uyku alışkanlıkları konusunda analiz ve kayıt yapıyor.

Örneğin, eğer kullanıcı belirli bir uyku zamanını geçmişse ya da derin uyku olarak hitap edilen hale geçiş yapmışsa; cihaz kullanıcıyı bu durum karşısında uyaran sinyaller veriyor.

Yalnızca yataktaki uyku ile sınırlı kalmaksızın, aşırı alkollü sürücüleri de aynı metotla uyarabileceği düşünülen çözüm, 350 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmaya başlayacak.

Ayrıca kullanıcılar firmanın aynı isimli uygulamasını App Store ve Google Play Store’dan indirerek, uykularının nitelikleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

Engadget'in haberine göre kullanıcılar ürünü edinmek isteyen kullanıcılar halihazırda Ritim’in websitesinde ön siparişlerini verebiliyorlar.

 

(shiftdelete)

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı