AKİT MENÜ

Teknoloji

Android kullanıcıları bu virüse dikkat!

Skysecure tarafından bu hafta yayınlanan rapora göre yeni nesil Android zararlı yazılımı olan Clickjacking, 500 Milyon Android kullanıcısına ciddi tehdit oluşturuyor.

2016-03-06 16:58:05

Günümüzün bilinen mobil güvenlik şirketlerinden olan Skycure tarafından bu hafta açıklanan rapora göre yeni bir malware, yani zararlı bir yazılım olan Clickjacking, toplamda 500 milyondan fazla Android kullanıcısı için en ciddi tehdidi oluşturmakta.

Android 2.2 Froyo ve Android 4.4 Kitkat sürümleri arasındaki cihazların tamamını savunmasız bırakan bu sistem Android ekosisteminin %65'inden fazlasını oluşturması sebebiyle günümüzün en dikkat çekici ve en ciddi güvenlik açığı olarak gözler önüne serilmekte.

Clickjacking olayını ise farketmek oldukça zor. Size görünürde normal bir oyun ya da uygulama gibi görünen zararlı yazılımda yapacağınız her tıklama cihazınıza hackerların erişimi için izin vermenize yol açıyor ve böylece metin odaklı olan tüm cihaz içeriklerinize bu korsanlar erişebilir duruma geliyor. Yani e-postalarınız, SMSleriniz ve bahsedildiği gibi yazılı olan tüm detaylar hackerların kontrolüne geçerek bu önemli bilgileriniz de rahatlıkla bu kişiler tarafından ele geçirilebiliniyor.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı